fbpx

Hogyan férhet bele minden 24 órába?

Vajon elfoglalt nőként hogyan férhet bele minden 24 órába? 

Család és munka mellett sokak számára jelent kihívást az időzsonglőrködés, ezért a mai írásomban 3 módszert mutatok, amik segíthetnek abban, hogy ne forgácsold szét az energiáidat. 

Hogyan férhet bele minden 24 órába?

 1. CSAK 3 DOLOG

Sokan panaszkodnak arról, hogy túlvállalják magukat. Ebben az esetben nem a priorizálás, vagy a hatékonyságnövelés a legfontosabb, hanem az, hogy tudatosan határt szabjunk és figyelemmel legyünk a saját kapacitásainkra. Kezdetnek tedd meg, hogy egy napra 3-nál több elintéznivalót, teendőt nem vállalsz. 

Ha megfeszülsz sem tudsz ezerfelé szakadni, de a túlhajszoltság nagyon le tud szívni. 

Tervezd meg a napodat (naptárban, applikációban- ahogy szeretnéd) és ne hagyd magad eltéríteni.

2. KONCENTRÁCIÓ

Amikor belekezdesz valamibe, biztos veled is gyakran előfordul, hogy közbejön valami, ami eltereli a figyelmedet. A gyerekek pl. előállnak egy kéréssel. Te tudod azt mondani, várj két percet amíg befejezem, amiben éppen benne vagyok? Vagy csapot-papot otthagysz ilyenkor? 

Érdemes a családban is egyértelművé tenni, hogy nem tudsz állandóan pattanni. Tiszteld az idődet, hiszen ha folyamatosa megszakítod azt, amivel éppen foglalkozol, az csak növeli a szétforgácsolódás esélyét. 

3. ENERGIAMENEDZSMENT

Mindenképpen figyeld, kövesd az energiaszintedet. Találd meg, mikor vagy  a leghatékonyabb egy adott napon és akkor végzed a teendőid zömét. A fáradtabb időszakokra időzítsd azokat a feladatokat, amihez már nem szükséges nagy energiabevitel. Biztos tudod magadról, hogy pacsirta vagy éjjeli bagoly típus vagy inkább. Csak úgy férhet bele minden 24 órába, ha arra is figyelsz, hogy amit lehet, akkor végezz, amikor a legaktívabb vagy. 

 

ÜGYFÉLVISSZAJELZÉS

A minap visszajelzést kaptam egy kedves ügyfelemtől, aki időgazdálkodási problémával keresett meg. Szeretném megmutatni Emese visszacsatolását a közös munkáról, hogy lássátok, mivel foglalkozom, miben tudok segíteni, ha ilyen jellegű elakadásotok van!

 

Amikor először hallottam a coachingról, kissé szkeptikus voltam azzal kapcsolatban. Felmerült bennem a kérdés, hogy ugyan miként tudna segíteni a problémás élethelyzeteim megoldásában egy vadidegen ember?

Nekem sokszor problémát jelent, hogyan is oldjam meg a napi teendőimet, hogy a 24 órába minden beleférjen: a háztartás ellátása, főzés, bevásárlás, kislányommal való foglalkozás, sport, pihenés, kikapcsolódás. Sokszor kész káosz volt a napom.

Egyéni konzultáció keretében Kata a hatékony időgazdálkodás kialakításában volt segítségemre. Számomra felüdülés volt az első alkalom. Kata nagyon kedves, figyelmes volt, hamar sikerült bizalmamba fogadni őt.

hogyan férhet bele minden 24 órábaKérdéseivel, építő jellegű észrevételeivel, megjegyzéseivel „felnyitotta a szemem”, hogyan tudok hatékonyabban gazdálkodni az időmmel, hogyan tudom felhasználni, javamra fordítani a rendelkezésemre álló erőforrásokat, hogy mindenre jusson időm és elégedetten feküdjek le este.

Már az első alkalom után sokkal ügyesebben gazdálkodok az időmmel, letisztultabbak, tervezettebbek a napjaim, több „várólistás” tennivalót is sikerült elvégeznem és ez nagyon jó érzéssel tölt el.

Nagyon szépen köszönöm,  Kata!”

N. Emese

 

Én pedig köszönöm Emesének a visszajelzést! 🙂 

Ha neked is nehezedre esik az időd hatékony beosztása és szeretnél megoldást találni arra, hogyan jusson mindenre időd, amire csak szeretnéd, ami fontos számodra, akkor dolgozz velem! 

Ketten együtt kisütjük, hogyan tovább! 🙂

 További ügyfélvéleményeket itt találsz: Rólam mondták.

Ügyféltörténetek:

ÜgyféltörténetekÜgyféltörténetek

Jobb időbeosztás gyerek mellett – Mónika története

Időgazdálkodási nehézségek felszámolása – Niki története

Mentés

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: