fbpx

Ismerj meg!

Már gyermekkoromban vonzott a pszichológia, az emberi lélekkel való foglalkozás. A városi könyvtár teljes pszichológia részlegét elolvastam a gimnáziumi évek alatt. Aztán végül mégis jogi egyetemet választottam.

Tudatosan terveztem az életemet, szépen felépített úton haladtam előre: tanulás, nyelvvizsgák, jogi diploma, első munkahely, párválasztás, házasság. És aztán… aztán megszületett az első gyermekem. És itt minden megváltozott. Amiben addig hittem, az elvek, amik szerint éltem, hirtelen kicsúszott a lábam alól.

Nem tudtam előre tervezni, megszűnt az intim szférám, bedaráltak a kisbabás mindennapok, beszűkült a világ.

S noha csodálatos élmény anyává válni, egy idő után hiányozni kezdtek a szellemi kihívások, az értelmes felnőtt párbeszéd, a kapcsolódás az anyaságon túli életemhez.

Egyensúlyt kellett találnom ebben a gyakran káoszos helyzetben az életszerepeim között, mert szerettem volna jó anya, jó társ lenni úgy, hogy közben önmagamat sem veszítem el…

 Újra kellett gondolnom, mi az, amire igazán vágyom, mi az, ami a mi életünkben működhet. Amiben hittem, az a közös szerepvállalás szülőként, a családi munkamegosztás, nem akartam „csak” gyermekével otthonlévő anyuka lenni és nem akartam, hogy a párom „csak” a kenyérkereső legyen a családban.

2014-ben két fiúgyermek után egy koraszülött és szívbeteg kislány érkezett a családunkba. Emma második szívműtétjére készültünk és akkor indítottam egy anyukás blogot a gyerekzsivajt, hogy eltereljem a figyelmemet az előttünk álló nagy küzdelmekről. Emmát 2015-ben elveszítettük, a blogot pedig folytattam, mintegy terápiás céllal.

Ebben az időszakban tanultam meg, hogy az ember a legnagyobb tragédia után is talpra tud állni és sokkal többet kibír, mint amit addig hitt magáról.

És ekkor kanyarodtam vissza a pozitív pszichológiához.

A blog köré épülő közösségemben is láttam az anyai lét mindennapos kihívásait és vívódásait, ezért elkezdtem az édesanyák megoldásfókuszú támogatásával foglalkozni.

A Semmelweis Egyetem 2. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján két évig vezettem a koraszülő anyukák támogató csoportját. 

Három fiúgyermek édesanyjaként, life-, business,- és karriercoachként folyamatos tanulással fejlesztem magamat, hogy a kisgyermekes léttel járó, tipikusnak mondható élethelyzetek, elakadások, problémák megoldásában segíthessem a hozzám forduló édesanyákat egyéni és csoportos konzultációk, workshopok, online tanfolyamok keretében.

Abban hiszek, hogy a szülővé válás radikálisan megváltoztatja a nők életét, az anyaság és az életszerepek között egyensúly keresése pedig egy igazi önismereti utazás, ezen az úton kísérem a hozzám forduló édesanyákat. Örülök, hogy itt vagy! Ha készen állsz, vágjuk is bele!