fbpx

Jó napok, rossz napok…

rossz napok

Rossz napok mindannyiunk életében vannak. Szerinted azért, mert mások jóllétével és lelki egyensúlyával foglalkozom, annyira „profi vagyok” a témában, hogy nekem minden napom hurrá-optimizmusban telik? Á… dehogy!

Az én életemben is vannak olyan napok, sőt, akár időszakok  is amikor kifejezetten nehezen megy, hogy pozitívan szemléljem a dolgokat.

És azt hiszem, időről időre mindenkinek van igazolható oka arra, hogy rosszkedvű vagy letört legyen.  Emberek vagyunk, vannak érzéseink és nem csak mindig pozitívak, ez teljesen oké.

JÓ NAPOK, ROSSZ NAPOK

Szerintem néha kifejezetten az segít,  ha nem is kapálózunk ellene, hanem egyszerűen átadjuk magunkat kis időre az önsajnálatnak, visszahúzódunk a csigaházunkba, legalábbis amennyire ezt a napi taposómalomban megteheti egy elfoglalt nő manapság.

Rossz napok ugyanis mindenki életében vannak.

rossz napokKülönösen nehéz átvészelni ugyanakkor átvészelni ezeket a hullámvölgyeket, amikor igazából sosem vagy egyedül, pedig arra lenne szükséged. 

Én tudom magamról, hogy rajtam ebben az esetben tényleg csak az az egy dolog tud igazán segíteni, ha kicsit magamban lehetek, visszavonulhatok.

Azt hiszem, nagyon fontos a párkapcsolatunkban, hogy meglássuk, érezzük, hogy a másiknak éppen mire van szüksége és miben tudunk segíteni neki. Erről is szól ez a kötelék. Szóval, ha a párom látja, hogy szükségem van pár óra egyedüllétre, akkor kiviszi játszóra a srácokat és persze én is átveszem a gyereksereget, ha ő vonulna el kicsit.

Introvertált anyaként ugyanis ilyenkor szeretek én otthon tudok maradni, ahol lehetőségem van bekuckózni, elmolyolni a dolgaimmal. 

Ismerd fel te is, mi az, amire pontosan szükséged van a rossz napokon és ebben kérj támogatást a párodtól! 

 

 

NEM KELL SZEREPET JÁTSZANI

Ha már úgyis rajtad van a „világfájdalom”, nem is kell erőltetned, hogy azt mutasd a külvilágnak, hogy mennyire, de mennyire jól vagy.

Én például nem szeretek a gyerekeim előtt sem hazudni erről és ha megkérdezik, azt is elmondom, hogy mi miatt vagyok szomorú. Meg szokták kérdezni, mert a gyerekeknek remek kis antennáik vannak. Édesek, ahogy a maguk őszinte és ártatlan módján vigasztalni próbálnak.

Ne engedd, hogy a bűntudat mardosson, fogadd el, hogy ezek olyan napok, amikor tényleg csak a túlélésre játszol.

 

MIÉRT ÍROK MOST A ROSSZ NAPOKRÓL?

rossz napokMert nem fogok olyan képet mutatni magamról, hogy anyaként, nőként, társként mindig is minden pillanatban kiugrok a bőrömből a boldogságtól! 

És hidd el, neked sem kell színlelned, kedves anyatársam! Mert nem szégyen az, ha néha gyenge és esendő vagy! Nem kell mindig vidámnak sem lenni. Ettől vagy emberi. És nem baj, ha a gyermekeid is látják, hogy noha eleged van a világból.. Természetes, hogy nehézségekkel küzdesz, de azért  mész tovább az úton és csinálod a dolgod.  Ezzel a beismeréssel és tulajdonképpen átadod nekik a saját megküzdési stratégiádat is.

Mert jó napok-rossz napok vannak, az ő életükben is vannak és lesznek, hiszen ilyen az élet!

Hamarosan újra nyit önfejlesztő klubom, a Női Egyensúly Klub ahol olyan módszereket, technikákat tanulhatsz, amelyek neked is segítenek megteremteni a felszabadult és kiegyensúlyozott életet – minden felmerülő nehézség dacára is! Kérj értesítést a nyitástól itt. 

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: