fbpx

Hogyan legyen időd gyerekek mellett személyes és karrier célokra?

hogyan legyen időd

Ha te is gondolkoztál már azon, hogyan legyen időd gyerekek mellett személyes és karrier célokra, akkor olvass tovább, mert ez a bejegyzés neked szól. 🙂 Azt látom ugyanis, hogy a mai nők többségét annyira bedarálja a szürke hétköznapok mókuskereke, hogy idejük nincs arra, hogy végiggondolják, vajon merre is tartanak az életükben. Márpedig biztosan van egy irány, amerre haladunk, csak épp nem mindegy, hogy ez egyezik-e az elképzelésünkkel,  a vágyott élet felé tartunk-e, vagy csak sodródunk. 

A bejegyzésem célja, hogy visszaadjam a te kezedbe a gyeplőt, hogy te lehess az életed kormányosa!

HOGYAN LEGYEN IDŐD GYEREKEK MELLETT SZEMÉLYES ÉS KARRIER CÉLOKRA? 

 

1. ALAPOZZUNK!

Először is mindenképpen szükség van pár perc lassításra, sőt, megállásra, hogy megfigyeld magadat, a kapcsolataidat, a napi feladataidat, vagyis mindazt, ami körülvesz téged napi szinten, illetve azt is, ami benned zajlik. 

Kérdezd meg magadtól: 

  • Jó helyen vagyok?
  • Mennyire vagok komfortos magammal/kapcsolataimmal/napi feladataimmal? 
  • Mi az, ami hiányzik és szükségem volna rá, hogy elmondhassam, teljes életet élek?  

Tekints át a jelenlegi időbeosztásodat, a naptáradat segítségképpen. Gondold végig, mire mennyi időd megy el egy átlagos napon. 

 

2. IDŐNYERÉS

Mivel a nap mindenkinek 24 órából áll, fontos, hogy jól oszd be a rendelkezésedre álló időt. Nézd meg, hol tudsz egyszerűsíteni teendőiden, mit tudsz átcsoportosítani, mit tudsz elengedni, esetleg kiszervezni. A családi munkamegosztásról korábban már írtam itt. 

A „minőségi idő” nagyon divatos szlogen manapság. Vajon hogyan tudod a közös családi időt átkeretezni (másképp tekinteni rá), hogy közben haladj a napi feladatokkal is? Hogyan tudod a gyermekeidet is bevonni a napi tevékenységekbe, játékosan?

 

3. IDŐ A SZEMÉLYES ÉS KARRIERCÉLOKRA

Van az a mondás, hogy ha igazán fontos neked valami, arra fogsz találni időt. Én hiszek ebben. Persze igaz az is, hogy mindennek ára van. Lehet az lesz az ár, hogy korábban kell felkelned reggel, vagy épp le kell mondanod az esti Netflixezésről. 

Sajnos sok esetben azt látom, hogy az emberek az eredményt vágyják, de az ahhoz szükséges befektetett munkával hadilábon állnak. Márpedig a dolgok általában nem esnek az ölünkbe. Gondolj arra, hogy akik már ott tartanak, ahol te szeretnél, ők vajon hogy jutottak oda? Mit tettek érte? Miről mondtak le, hogy több időt nyerjenek a céljaikra? Hova összepontosítottak az idejüket, energiájukat?

A döntés minden pillanatban a te kezedben van: teszel valamit a céljaidért, vagy hagyod hogy a „bármi más” letereljen az utadról! 

Ebben a korábbi cikkben olyan édesanyák gondolatait olvashatod, akik már dolgoznak személyes fejlődési céljaikon gyerekek mellett is. 

 

4. SZEMÉLYES HATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA

Végül, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, az az, hogy a rendelkezésre álló egységnyi időt hogyan tudnád minél hatékonyabban (produktívabban) kihasználni. Mennyire engedsz be zavaró tényezőket, amikor tanulsz, dolgozol? Tartasz-e szünetet? Mennyire vagy fitt és kipihent alapjáraton?

Ha megtalálod, hol van az a pont, ahol szerinted javíthatsz a személyes hatékonyságodon, ne söpörd a szőnyeg alá, foglalkozz vele mielőbb! 

 

5. HOGYAN LEGYEN IDŐD GYEREKEK MELLETT SZEMÉLYES ÉS KARRIER CÉLOKRA? 

Mivel sok hozzám forduló ügyfelemnél látom, hogy jelenleg szélmalomharcot vív azért, hogy időt találjon olyan egyéni céljaira, mint pl. a tanulás, rendszeres olvasás, rendszeres testmozgás, énidős tevékenységek megteremtése vagy átképzés más munkakörbe, esetleg egy vállalkozás indítása, ezért készítettem egy ingyenes tréninget, ahol végigveszünk minden fontos lépést, hogy időt nyerhess személyes és karrier  céljaidra. Nyomtatható munkafüzetet is találsz hozzá! 

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: