Kifogás vagy megoldás? Mit választasz inkább? Számtalan édesanyával dolgoztam már az elmúlt években, több Facebook csoportot kezelek, hetente több olvasói levélre válaszolok. Visszatérő jelenség az “igen, de…” szófordulat használata.
Vagyis szeretném, meg jó lenne, de…
 
nincs rá időm
most más fontos
ehhez pénz is kellene
hulla fáradt vagyok
nincs rá energiám
senki sem segít benne.

KIFOGÁSOK VAGY MEGOLDÁS: RAJTAD ÁLL!

Nos, ezek a kifogások. Mondom ezt úgy, hogy látom azt, milyen szépen haladnak céljaik – terveik megvalósítása, vagy akár egy számukra nem megfelelő helyzet megváltoztatása útján azok az édesanyák, akik beleállnak a változásokba. Sőt, nem csak beleállnak, de maguk generálják a változásokat. Proaktívak, tudatosak.
Ha így álllsz hozzá, akkor hirtelen az igenek mellől eltűnik a de..
Az ilyen édesanyák képesek meghatározni, hogy mi az igazán fontos számukra.
Tudnak szelektálni, ha kell elengedni.
Megfizetik az árát (mindennek van ára, vagy az időd, vagy az energiád, vagy a pénzed)
Megrázzák magukat és minden buktató ellenére mennek az úton tovább.
Ha kell újraterveznek
Mernek segítséget kérni.

NEM NAGY DOLGOK!

Nem kell mindig 10 évre előre tervezni, sőt, tudom, most azt mondod, a holnap napodat sem látod előre biztosan. Értelek én, tudom hogy van ez.

De azt megkérdezhetem, hogy hova szeretnél eljutni?

Miben szeretnél fejlődni?

Milyen példát szeretnél mutatni a gyermekednek?

Milyen társa szeretnél lenni a párodnak?

Mit szeretnél meg tanulni az életben?

Milyen szokásodtól szeretnél megszabadulni?

Milyen új szokást szeretnél bevezetni?

Ha ezeket megkérdeztem, akkor pedig megkérdezem azt is: mi az az egy lépés, amit megtehetsz már ma ezért?

Ha megtaláltad, mi lehet ez, akkor kérlek tedd is meg! Nincs kifogás, halogatás, hiszen nem a világot kell megváltanod, csak egy apró dolgot kell tenned az ügy érdekében. Ma is. Aztán holnap és holnapután.  😉 

 

 

EGY TÁMOGATÓ KLUB AZ ANYÁKÉRT

Tettrekész, elszánt anyukákkal találkozhatsz a 2017. januárjától működő online anyaklubban is.
 
Remek eredményeket értünk már el együtt, legyen szó a párkapcsolatuk erősítéséről, a stresszkezelésről, dühkezelésről, a tiszta kommunikációról vagy épp az időgazdálkodásuk hatékonyabbá tételéről.
 
Én pedig néha a rossz zsarut játszom (ma is, de az érintett felhívta a figyelmemet, hogy nem is vagyok az. ;-)) vagy épp a tyúkanyót, mikor mire van szükségük ezeknek az anyukáknak. Azt vállaltam, abban támogatom őket, hogy ne torpanjanak meg, hogy figyeljenek, ne tévesszék szem elől a valódi célokat, ne akadjanak fenn a mindennapok buktatóin.

NEM ZSÁKBAMACSKA

 
Őszinte leszek.
 
Ez a nehezebb út. Sokkal könnyebb feladni, félúton abbahagyni, azt mondani, ez van, nincs mit tenni, most nem alkalmas, nincs rá idő, pénz, energia.. stb.
 
Igen, ez a nehezebb út, ám azt is tudom, ez az egyetlen út, ami eredményes lehet, ami elvezet oda, ahova elindultál, ami segít azzá és olyanná válni, amilyen lenni szeretnél. Ha akkor is az úton maradsz, ha nehéz, ha fáradt vagy, ha nyűgös a gyerek.
Ha van egy célod van egy terved, van egy ötleted, nem fogom hagyni, hogy feladd félúton!! Ha kell, én leszek a rossz zsaru. 🙂
 
Sőt, nem csupán rám számíthatsz, de azokra az anyatársakra, akik mind tudják, milyen nehézségekkel küzdesz nap mint nap és segítenek továbblendíteni a mélypontokon!
 
Várunk téged is, hogy csatlakozz hozzánk!
 
Az anyaklub oldala ITT.  
 
A te válaszod mi a kérdésre: kifogás vagy megoldás?
%d blogger ezt szereti: