fbpx

Kifogás vagy megoldás?

kifogás vagy megoldás
Kifogás vagy megoldás? Mit választasz inkább? Számtalan női klienssel dolgoztam már az elmúlt években, hetente több olvasói levélre válaszolok. Visszatérő jelenség az „igen, de…” szófordulat használata.
Vagyis szeretném, meg jó lenne, de…
 
nincs rá időm
most más fontos
ehhez pénz is kellene
hulla fáradt vagyok
nincs rá energiám
senki sem segít benne.

KIFOGÁSOK VAGY MEGOLDÁS: RAJTAD ÁLL!

Nos, ezek a kifogások. Mondom ezt úgy, hogy látom azt, milyen szépen haladnak céljaik – terveik megvalósítása, vagy akár egy számukra nem megfelelő helyzet megváltoztatása útján azok, akik beleállnak a változásokba. Sőt, nem csak beleállnak, de maguk generálják a változásokat. Proaktívak, tudatosak.
Ha így álllsz hozzá, akkor hirtelen az igenek mellől eltűnik a de..
Az ilyen nők képesek meghatározni, hogy mi az igazán fontos számukra.
Tudnak szelektálni, ha kell elengedni.
Megfizetik az árát (mindennek van ára, vagy az időd, vagy az energiád, vagy a pénzed)
Megrázzák magukat és minden buktató ellenére mennek az úton tovább.
Ha kell újraterveznek
Mernek segítséget kérni.

NEM NAGY DOLGOK!

Nem kell mindig 10 évre előre tervezni, sőt, tudom, most azt mondod, a holnap napodat sem látod előre biztosan. Értelek én, tudom hogy van ez.

  • De azt megkérdezhetem, hogy hova szeretnél eljutni?
  • Miben szeretnél fejlődni?
  • Milyen példát szeretnél mutatni a gyermekednek?
  • Milyen társa szeretnél lenni a párodnak?
  • Mit szeretnél meg tanulni az életben?
  • Milyen szokásodtól szeretnél megszabadulni?
  • Milyen új szokást szeretnél bevezetni?
  • Ha ezeket megkérdeztem, akkor pedig megkérdezem azt is: mi az az egy lépés, amit megtehetsz már ma ezért?

Ha megtaláltad, mi lehet ez, akkor kérlek tedd is meg! Nincs kifogás, halogatás, hiszen nem a világot kell megváltanod, csak egy apró dolgot kell tenned az ügy érdekében. Ma is. Aztán holnap és holnapután.  😉 

 

 

EGY TÁMOGATÓ KLUB AZ ELFOGLALT NŐKNEK

Tettrekész, elszánt nőkkel találkozhatsz online klubomban is, ami most már megújult keretek között Női Egyensúly Klubként érhető el azoknak az elfoglalt nőknek, akiknek elegük van a toporgásból és készen állnak a változtatásokra!   
Remek eredményeket értünk már el együtt, legyen szó a párkapcsolatuk erősítéséről, a stresszkezelésről, dühkezelésről, a tiszta kommunikációról vagy épp az időgazdálkodásuk hatékonyabbá tételéről.
 
Én pedig néha a rossz zsarut játszom vagy épp a tyúkanyót, mikor mire van szükségük a klubtagoknak. Azt vállaltam, abban támogatom őket, hogy ne torpanjanak meg, hogy figyeljenek, ne tévesszék szem elől a valódi célokat, ne akadjanak fenn a mindennapok buktatóin.

NEM ZSÁKBAMACSKA

 
Őszinte leszek.
 
Ez a nehezebb út. Sokkal könnyebb feladni, félúton abbahagyni, azt mondani, ez van, nincs mit tenni, most nem alkalmas, nincs rá idő, pénz, energia.. stb.
 
Igen, ez a nehezebb út, ám azt is tudom, ez az egyetlen út, ami eredményes lehet, ami elvezet oda, ahova elindultál, ami segít azzá és olyanná válni, amilyen lenni szeretnél. Ha akkor is az úton maradsz, ha nehéz, ha fáradt vagy, ha nyűgös a gyerek.
Ha van egy célod van egy terved, van egy ötleted, nem fogom hagyni, hogy feladd félúton!! Ha kell, én leszek a rossz zsaru. 🙂
 
Sőt, nem csupán rám számíthatsz, de azokra az nőtársakra, akik mind tudják, milyen nehézségekkel küzdesz nap mint nap és segítenek továbblendíteni a mélypontokon!
 
Várunk téged is, hogy csatlakozz hozzánk!  
A te válaszod mi a kérdésre: kifogás vagy megoldás?

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: