fbpx

HOME OFFICE nyáron a gyerekzsivajban 2. rész

AVAGY HOGYAN DOLGOZZ NYÁRON, HA OTTHON VANNAK A GYEREKEK?  

 

A bejegyzés első részben (itt találod) 10 ötletet adtam ahhoz, hogy gördülékenyebben működjön a home office nyáron is, amikor otthon vannak a gyerekek. Most pedig a Mompreneurs Magyar Vállalkozó Anyukák Facebook csoportban megkérdezett édesanyák osztják meg tapasztalataikat, jól bevált módszereiket arról, ők hogyan lavíroznak a gyerekek-munka-háztartás háromszögben nyáron.

 

 

 IHÁSZ ANITA (ANYUSKA BOLTJA)

„Két aprócska kislány mellett (1,5 és 5,5 évesek) valóban nehéz és kihívásokkal teli megtalálni az utat, hogy dolgozni tudjak…otthon…rendesen…odafigyelve…

Ha kampány van, sok a munka, akkor hajnali 3-kor kelek és 6:30 ig dolgozom. Minden nap, még hétvégén is. Annyi munkát vállalok, hogy ennyi idő alatt meg tudjam csinálni. 

Délelőtt a nagyobbik lányka oviban, a kicsi pedig általában 1 órát szunyókál, ilyenkor folytatom a  munkámat, tervezek, csomagolok, rendelek és számlázok és természetesen tanulok a nagyoktól. 

Déltől kezdve a lányoké a főszerep, ilyenkor már nincs munka.

A nyári szünetben annyival módosul majd a menet, hogy elég 4 kor kelni, hiszen a lányok is tovább alszanak. Ilyenkor a nagyobbik lányomat be tudom vonni a csomagolásba, hiszen imádja a matrica ragasztást, a számla hajtogatást, borítékba helyezést. Együtt végezzük ilyenkor el a feladatokat és mindketten élvezzük.

Mivel az „Anyuska Boltja” még aprócska, így kényelmesen el tudom/tudjuk látni a feladatokat ezzel az időbeosztással. 

Én imádok hajnalban dolgozni. Ilyenkor olyan csend és nyugalom van, ráadásul a forró kávé okozta mámor jó kedvre derít. 🙂 „

www.anyuska.hu

https://www.facebook.com/anyuskaboltja/

 

 

BLAZSEK ANITA (PINGALLO TITKAI)

„Három gyerek fog körülvenni a nyáron, nekem is el kellett gondolkodnom, hogy fog működni a vállalkozásom ebben a helyzetben. 

A terv egyik része, hogy korán kelek, de ehhez persze az is kell, hogy normális időben feküdjek.

Azt is kitűztem, hogy miután felkeltek a gyerekek is, 2-3 órában közösen végezzük el a házimunkát: fözés, teregetés, takarítás. Azután mehetnek játszani, így nem egyedül kell megszakadnom. Délután pedig biztosan csendes pihenő lesz, amíg a kicsi alszik, amikor a nagyok olvashatnak, én pedig tudom folytatni a munkát. 

Hogy a móka se maradjon el, a pihenő után strand, biciklizés, közös szórakozás van tervben. 

Leginkább ahhoz kell önfegyelem, hogy este nem maradjak fent sokáig dolgozni, mert akkor borul az egész korai kelés. 

Ebbe a hibába sokszor beleesek, mivel szeretem a munkámat.”

www.pingallotitkai.hu

 

 B. NAGY TIMEA (CSALÁDMESÉK)

Nyári szünet? Végre! Több lesz a szabadidőm! Merthogy eddig én voltam az iskola…. 

A mi gyerekeink nem járnak intézménybe, itthon vagyunk mindannyian az év nagy részében. Na persze ez nem jelenti konkrétan azt, hogy a lakásban ülünk egész nap, de a gyerekeim felügyelete családi feladat. Férjemmel mindketten vállalkozást vezetünk, itthonról dolgozunk. A feladatokat beosztottuk egymás között.

Délelőttönként zajlik a tanulás, felváltva kísérjük ebben a gyerekeket: egyikünk „iskolában van”, másikunk a dolgozószobában. Délután különórák, különböző programok – például egy kis házimunka… -, este pedig, fektetés után indulhat a közös munkaidő.

Ha véget ér a tanév, nálunk minden egy kicsit könnyebb lesz. A szomszéd gyerekek sem járnak már suliba, lehet együtt bandázni naphosszat. Táborok indulnak, a nagymama is lelkesen viszi az unokákat strandra, szabadtéri rendezvényekre, kirándulni. Több idő jut a munkára! 
 
A mi életünket a praktikus szeretet állította rendszerbe, időt kell szakítanunk a tanulásra, munkára, közös játékra és a saját időre egyaránt. Nem mindig könnyű megtalálni az egyensúlyt, de a keretek rugalmasak, igyekszünk mindenki igényeire ébernek maradva változtatni, ha szükséges. 
Ma éppen az igények a strandolástól hangosak, így hát ma szabira megyek!”

www.csaladmesek.hu
www.facebook.com/csaladmesek

 

FEJES EMŐKE (EMCSIDESIGN)

„A fiam tizenegy éves, így valamivel könnyebb mellette dolgozni, tudja, ha anya alkot, akkor neki is kell valamit csinálni, persze nem mindig ilyen egyszerű a dolog, de lehet vele alkudozni.

Teszem hozzá, nyaranta sosem kelek korábban vagy épp fekszem később a munka miatt, igyekszem megoldani mindent a nap folyamán. A reggeli rutin, vagyis a jóga akkor is meg van, csak nem hajnalban.

Ha a megrendelt áruért kell mennem, akkor velem tart a fiam és persze igyekszem úgy szervezni a dolgot, hogy neki is legyen benne valami jó. Ebédelünk, vagy fagyizunk egyet, vagy egy könyvesboltot ejtünk útba.
Nem mondom, hogy mindig mindenhova könnyen eljön, de valahogy mindig találunk köztes megoldást.

Három éve egyedül nevelem, így sokkal erősebb a kettőnk kapcsolata, de törekszem arra, hogy gyerek maradjon, hogy olyan közegben legyen, ahol jól érzi magát. Gyerekekkel, vele egykorúakkal,  időnként táborozik, de nyaral velem is, és természetesen az apukájaval is. Igyekszünk a nyarat úgy szervezni, hogy élmény, és kikapcsolódás legyen neki, minden szempontból. 

Persze a munkámról sem feledkeztem meg, mert szeretem amit csinálok, másrészt ha vállalkozol, akkor más szempontok lesznek fontosak. 

A munkáimba sokszor kapok remek ötletet a fiamtól is. A gyerekeknek teljesen más a színvilágunk, másképp éreznek és látnak, és az általam tervezett ékszerekben, kiegészítőkben nagyon fontos az egyediség, ezt sokszor hangsúlyozom is.” 

https://www.facebook.com/emcsidesign/

 

BAKONYI ANIKÓ (BANIKÓ MŰHELYE)

Egyszemélyes vállalkozóként  dolgozom itthonról. A gyerekeim már iskolások – 9 és 11 évesek. Sajnos a nyár nálunk is problémásabb munka szempontjából, mert a szüleink már nem élnek, így nincs ilyen jellegű segítségünk, mindent nekünk, pontosabban nekem kell megoldanom, mert a férjem napközben dolgozik és fix napnyi szabadsággal rendelkezik csak. 

Ha anyagilag megengedhetjük, akkor általában július közepéig, ill. augusztus utolsó hetében valamilyen táborba mennek a gyerek. Így én napközben ugyanúgy tudok még dolgozni, mint a nyáron kívüli időszakban.

Természetesen a 2×1 hét nyaralás sem marad el, így végül „csak” egy hónap esik ki, amit meg kell oldani lassabb tempójú munkákkal és esti műszakokkal.

Én hajnalban nem tudok korábban felkelni, mert éjjeli bagoly vagyok, így inkább hajnalig dolgozom és reggel a gyerekek ébresztenek 7 óra körül. 🙂

Általában a nyaralásainkat a férjem fix szabadsága és a rendszeresen visszatérő, kedvelt táborok köré építjük, így szervezhetőbb a munka is előre.

Ha tudom, hogy két hétig lassabban és este tudok csak dolgozni, akkor előtte igyekszem belehúzni és minél kevesebb munkát átvinni a lazább időszakba.

Muszáj a gyerekeknek programokat, élményeket szervezni, mert egyébként csak a tablet és a tévé előtt ülnének, egyedül barátok nélkül nem mennek ki a levegőre. Ezt igyekszem úgy megoldani, hogy délelőtt mászkálunk, közös programokat csinálunk, majd olyan 2 felé ebédelünk.

Nem szeretek a tűzhely mellett állni, így a közeli kifőzdéből szoktunk ebédet venni. 🙂 Délután pedig megkérem őket, hogy legyenek el és egy picit míg én megpróbálok dolgozni több kevesebb sikerrel.

Néha pár anyukával összefogunk, és egy-egy nap bevállaljuk egymás csemetéit, így a többi anyuka nyugodtan tud dolgozni, aztán cserélünk. 

Mivel a nyár nekem munka szempontjából holtszezon és a gyerekek miatt nem tudok mélyen belemerülni az alkotómunkába, ezért én ezt az időszakot a termékfejlesztésre, az új termékek kitalálására, az év közben bevásárolt szakmai könyvek elolvasására, online tanulásra szoktam fordítani. Szerintem erre ideális, és én szeretem ezt a lassabb tempót is. Ez a vevők felé kevésbé látványos, de nekem vállalkozóként mindenképp hasznos. Végső esetben pedig, ha nagyon nem tudnék dolgozni otthon a nyáron, akár 2 hónapra szüneteltethetem is a vállalkozásomat. Régebben volt már erre is példa. 

https://www.baniko.hu/

 

 ROSTÁNÉ CSILLAG JUDIT (BALKEZES GYEREKEK)

A nyári szünet minden édesanya életében nehéz. Nehéz, mert egyfelől szeretnék a gyerekekkel is időt tölteni, minőségi időt, amikor nem csak reggel és délután találkozunk, mint az egész tanévben, hanem együtt élünk meg kalandokat, ami valódi élmény és emlék marad a későbbi életünk kis batyuját tekintve. Nehéz, mert közben a tégláról-téglára család mellett felépített vállalkozást is szeretném terelgetni, a vállalkozást, mely az én újragondolásommal teremtődött. 

A gyakorlatban nálunk ez úgy néz ki, két iskoláskorú és egy ovis gyerekkel, hogy vannak időszakok, amit táborozással oldunk meg. Mindegyik gyerek megy napközis táborba 1-1 hétre, különböző időpontokban, azaz a három gyerek nem egyszerre.

Ez azért praktikus, mert így kevesebben vagyunk itthon egyszerre, mindegyik gyerekkel tudok jobban foglalkozni külön-külön- ami valljuk be, 3 gyereknél sokszor nehéz- és így a munkát is jobban be tudom osztani, ha kevesebb kívánságot kell napközben teljesítenem.

A kicsi még alszik délután, akkor ún. csendes pihenő van, a nagyobb gyerek/gyerekek elfoglalják magukat, játszanak a kertben vagy megnézhetnek egy filmet. Így kb. tisztán két órám marad délutáni munkára. Délelőtt 1-1 órát tudok leülni a géphez, ha épp nyugisabbak vagy nincs közös program.

Ezen kívül az esti menetrend (vacsi, fürdés, altatás) után 1-2 óra az, amit még be szoktam iktatni. Az egyhetes nyaralás alatt a szó szoros értelmében nem dolgozom, de a kreatív énem töltőre teszem és sokszor ilyenkor jönnek az ötleteim. Idén a férjem is be tud iktatni néhány napot, amikor átveszi a gyerekeket és én intézhetem az ügyeimet.”

www.balkezesgyerekek.hu

 

GORTVA ANNAMÁRIA (FANTÁZIA MANUFAKTÚRA BT)

„Én 4 gyerekkel leszek itthon nyáron. Van egy 11 éves, egy 8 éves, egy 5 éves lányom és egy 5 éves fiam (ikrek :-)). Segítség egyáltalán nincs. Én azért alkítottam ki egy vállalkozást, hogy a szünetekben ne legyen gond a gyerekek elhelyezése. Táboroztatni nem szeretném őket egész nyáron.

Családi házban lakunk és csináltunk egy műhelyt, ahol a vállalkozást végzem. Lézervágott fa termékeket gyártunk egy szintén nagycsaládos anyukával.

Nyári szünetben is korán kelek és most a boltba menés és tízórai készítés helyett elkezdek dolgozni, kb. fél nyolcig. Akkor megy el itthonról a férjem.

Ebédkészítés közben megy a lézervágó, rohangálok a műhely és a konyha között. 

Ebéd után a kicsik még alszanak kb. háromig, amíg alszanak én dolgozom. Másfél-két órát. A nagyok jól eljátszanak együtt.

Délután medencézés, hintázás a kertben, én közben dolgozom. A műhely ajtót nyitva hagyom, hogy halljam, ha szükségük van valamire. Este fektetés után   dolgozom még ameddig ébren tudok maradni. 🙂 Volt már, hogy hajnal egyig is. De van, amikor már korán kidőlök. 🙂

Nyáron hétvégén és amikor a férjem szabadságon van, többet dolgozok. Egyébként hétvégén nem szoktam, csak ha van valami sürgős.

Nagyjából így telnek a napok. És persze közben próbálok bekapcsolódni a játékba is pár percre. Megnézem, hogy milyen ügyesen lemerülnek a víz alá vagy a görkori bemutatót az udvaron. 🙂

Elég húzós, de most már jól eljátszanak együtt négyen és megértik, hogy dolgozom. Elfogadták. Jókat játszanak egész nap. Szoktam nekik barátokat is hívni. Nincs gond! :-)”

FAntázia manuFAktúra Bt.

 

SÓTI-SILYE ADRIENN

„Két aktív kisfiú anyukája vagyok, a srácok 1,5 és 4 évesek. A nagyobbik már ovis, igaz pont jövő héten kezdődik a nyári szünet az oviban is. A kicsi még itthon van velem, ő majd szeptembertől megy bölcsibe. 

Ahogy a srácokat, a háztartást, a munkát és a tanulást megpróbálom egyszerre működtetni, az nem könnyű! Mert én pont az a fajta vagyok, aki szereti magát 100%-ban odatenni!

Én az alábbi megoldásokat látom kivitelezhetőnek, akár nyári szünet, akár nem…nekem annyi lesz a különbség, hogy délelőtt is két gyerekem lesz minden mellett.

Ha tudok korábban kelek és átnézem a napi teendőimet egy kávé mellett (google calendar – nekem ebbe lassan már a hajmosás is bele van írva), ha nem kelek korábban, akkor este altatás után dolgozom még.

Reggeli, öltöztetés, elfutunk bevásárolni. Ez heti egyszer olyan lista alapján, amiben a hétvégi főzés alapanyaga is benne van, általában egy hétre előre tudom kb mit főzök – a friss pékáru nálunk elengedhetetlen, úgyhogy mázli, hogy reggel az ovi felé menet ott a pékség). Vagy aznap délelőtt összedobom az ebédet (ezt 2-3 napra szoktam megfőzni) most már bele lehet vonni a gyerekeket is! Vagy játszóteres napunk van (habár mostanra kész lett a kertünk, ami tele van játékkal, így most már a játszótér otthon megoldva)
A takarítást (ez a halálom!) együtt csináljuk, szívesen segítenek a fiúk.

Ugye a munkaidőm az ügyfeleim felé 8-17-ig tart, ez idő alatt elérhető vagyok telefonon, de a megbeszéléseket, vagy odafigyelést igénylő munkákat, vagy pl a tanulást, azt a kicsi délutáni alvási időszakára időzítem.

Mivel a kert készen van így nem kell kimászkálnunk a lakóparkba fel-alá sétálgatni, hanem itt helyben hinta, csúszda, homokozó és a nyár elengedhetetlen kelléke a gyerekmedence. Laptopot meg kint-bent ameddig elér a net, tudom használni!

Ebéd után alvás, ebben az időszakban dolgozom a legaktívabban! Ha a nagyfiam itthon van, eddig ő is aludt, most már van, hogy nem, akkor ő csendben rajzol, mesét néz, játszik…

Estefelé apa is hazaér.  Ha nekem még van aznapi teendőm, akkor megérkezett a segítség!

A fürdés, vacsi készítés, evés együtt zajlik (ritka, ha nem), este még mesét néznek, altatás. Ha nem végeztem, akkor még ez után is dolgozom, pláne, ha határidős munkákról van szó!

Mi lesz másképp a nyáron? 
A nyaralást pont a szünidőre terveztük, az ügyfeleim tudják, hogy ekkor megyek szabira.
Ha a kicsi még nem is (szopizik – leszokó félben vagyunk) a nagy megy mindkét nagymamához néhány napra.
Összefogás az ovis társak szüleivel: hozzám is jönnek ovis társak az enyém is megy a másik anyukákhoz, erre a napra valószínű hajnali és/vagy éjszakai műszakot vállalok, ha szükséges dolgoznom.

Persze a nyaraláson kívül nekünk is lesznek strandolós, kirándulós napok, de ezeket hétvégére tervezzük meg!

Legfontosabb az egészben: TIME MANAGEMENT! Reggel egy kávé mellett végig lehet/kell gondolni a napod – igaz ezt a gyerek/ek néhányszor felülírják, 🙂 de tudod tartani magad egy tervhez, ha valami átcsúszik a következő napra… na és? Holnap is van nap!”

https://www.virtass.hu/

 

ŐSZI JUDIT (JUCCWORK)

„Nekem kemény szervezés a nyár, már, ami munka-gyerekek itthonlétének összehangolását illeti.

Van egy 12 és egy 10 évesünk, aki két táborban vesz részt, egy 8 éves, aki egy táborba megy, de itthon van egy oviszünetes (kis településen élünk, ilyenkor másképp szervezik az ovit és van 2 hónap szünet is), illetve egy kétéves, aki majd csak ősszel kezdi a közösséget.

Reggel, együtt kelünk, aztán reggeli után, erősen bizakodom, hogy együtt játszanak, addig én ügyintézek, levelekre válaszolok, termékfotózom.

Egy nagyon alap ebéd elkészítése és ebéd után, igyekszem nagyon haladni a munkával, mert addig legalább a 2 éves alszik, a nagyobbak pedig elfoglalják magukat.

Délután játék, vagy közös kerti tevékenykedés, vacsora közösen és az esti szeánsz (kb 9 körüli alvás) után dolgozom leginkább, és élvezem, hogy nem kell 5 percenként felpattannom valamiért. 

Hála az égnek eléggé bagoly típus vagyok, de persze olyan is van, hogy sajnos kidőlök idő előtt, pedig ezek a munkaidőmből jönnek le.

Elég komoly logisztika az egész, de azért megoldható 5 gyerek mellett az itthoni munka, úgy érzem. Másrészt annyira szeretem, hogy nem cserélném semmilyen 8-17 órás irodai vagy másmilyen munkára. :)”

www.facebook.com/JuccWork

 

 KISS JUDITH (KREABABY)

„Nyáron nekem az vált be, hogy szétosztom a munkát, ilyenkor részletekben dolgozom. 

Hajnalban kelek, akkor tudok csendben másfél-két órát a cégre szánni nagyjából, ezekre a kora hajnali órákra hagyom a koncentrációt igénylő feladatokat, a stratégiát, a folyamatkezelést. Azért szervezem így, mert azt tapasztaltam, hogy én reggel (akár hajnalban is) aktívabb vagyok, éjjel hiába maradnék fent sokáig, akkor nem fog az agyam igazán.

Mikor KicsiLány felébred közösen reggelizünk és megtervezzük a napot. Ezután dolgozom még másfél- két órát, ezt megbeszéltük, ilyenkor igyekszik ő is elfoglalni magát, már amennyire ez lehetséges egy hat éves örökmozgó kisgyereknél. Ilyenkorra hagyom az egyszerűbb, rutin feladatokat, mert azért az természetes, hogy időközönként meg kell néznem, hogy milyen szép lett a rajz, vagy hogy mi történik a PlayMobile városban éppen. 

Ezután közös játék, játszótér, vagy görkori, biciklizés együtt, a lényeg, hogy itt megszakítom a munkát és együtt töltjük az időt, majd együtt ebédelünk. Mivel KicsiLány délután már nem alszik, így ezután van egy órás pihenő, olvasó, tabletnéző időszak, ezt is kihasználom a munkára, általában ez a telefonos visszahívások ideje. 

Így szakaszosan tudom beosztani a munkát, nekünk ez vált be. Ehhez persze kell az is, hogy a telefonos ügyfélszolgálat ki van szervezve, és megkapom a hívásokról az üzeneteket és visszahívom az ügyfelet akkor, amikor ezt zavartalanul meg tudom tenni. 

Természetesen számolok azzal, hogy nyáron nem kezdek új projektbe, ötletelek, felírom, jegyzetelem, de nem dolgozom ki őket, csak a napi ügyeket intézem. 

Ezért is várom már ilyenkor a nyári szünetet én is, mint egy gyerek, mert ez egy lazább, könnyebb időszak, családiasabb, stresszmentesebb mint a normál hétköznapok.”

https://kreababy.hu/

 

 VARGA ÉVA (VALÓDI ÉRTÉK)

Nálam 2 gyerek van, 5 és 10 évesek. A nagyobb táborokba megy, meg ő viszonylag már el van egyedül, nem zavar a munkában.

A kicsi még több törődést igényel, de az óvodában megoldható az ügyelet, ahova jár.

Tavaly is ment, nem volt vele gond, mivel a kis pajtásai között lehetett. Egy hónapot volt végig itthon, de akkor sem feltétlen együtt a két gyerek.

Ami a munkát illeti, reggel nem vagyok egy korán kelő, inkább este, miután elaludtak, akkor látok neki a napközben elmaradt feladatoknak. Mivel elég jól el tudnak játszani magukban is, így napközben is 1-1 órát le tudok csípni, mikor legóznak.

Az ügyfeleim is szerencsére rugalmasak, megértőek, és nekik az elvégzett munka számít, nem pedig az, hogy ezt épp éjszaka csinálom-e, vagy napközben.”

http://valodiertek.hu/

 

FÜLÖP HAJNALKA (HAJNALON)

Az öt gyerekem mellett kb. húsz éve dolgozom home office-ban, amiben a nyarakra külön megoldásokat találtam ki.

A hajnalban felkelés és éjszakai munka gondolom, sokaknak bevált megoldás, ehhez én még a „cetlizést” tettem hozzá: színes post-itekkel vagy jegyzetfüzetlapra írva rögzítettem a folyamatosan kattogó agyamból, amiket napközben kitaláltam, a készülő cikkemhez vagy más alkotó munkához, a korán vagy későn elérkező munkaidőben pedig már csak elővettem a gondolatvezetőket. Ma már ehhez applikációk is vannak. 

Sokat segített még a bunki-építés: ha építettünk (együtt!) a gyerekekkel egy bunkit, akkor sokszor napokig nem volt normális a szobájuk, de imádtak benne lenni, a legnagyobb hőségben is, és nemhogy nem zavartak, de sokszor alig tudtam kicsalogatni őket onnan:) Minden takaró, lepedő, madzag, szekrényajtó, stb. be volt fogva, nagyon kreatívak voltak: hajót, barlangot, űrhajót építettünk. Anya meg csak írt, írt utána..:)

A digitális eszkzök, az online együttműködések szintén óriási segítséget jelentettek: egy-egy doksin kollégával megosztva dolgoztunk, amikor a másiknak ideje volt, Google Drive-ban közösen írtunk. Szintén a Google tervezőjével osztottam be (percre pontosan) a napomat, amit rugalmasan át tudtam szabni, de segített tartani a célokat és a feladatokat mutatja.

Online közösségekben kértem segítséget a szakmai feladatokhoz és a gyerekvigyázáshoz is, persze ezekkel a valóságban is tartottam a kapcsolatot, nyáron mégis felértékelődött, hogy bármikor volt elérhető felnőtt a sok kis fürdőgatyában totyogó „itthoni kolléga” mellett 🙂 . „

http://www.hajnalon.com/

 

Te is otthon dolgozó édesanya vagy? Te hogyan szervezed a mindennapokat gyerekek mellett? Hogyan tudod menedzselni a home office-t nyáron? 

 

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: