fbpx

 „VELED UTAZOM

Többgyermekes édesanyaként nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt az életszerepeink között. 

Örök játszma, hogyan legyél egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony és hogy jusson magadra is némi zavartalan idő. 

Biztos sokszor érzed Te is, hogy mióta édesanya lettél, a négy fal közé vagy bezárva (általában a lakás-bolt-játszótér háromszögben mozogsz), több gyermek esetén akár évekig, s ez bizony mind érzelmileg, mind szellemileg beszűküléshez vezethet. 

Arról nem is beszélve, hogy a  kisgyermekes élettel járó éjszakázás miatt sokszor nyúzott és kialvatlan vagy.

S hogy milyen is igazából egy nyúzott és kialvatlan ember? Sokszor ingerült és stresszes, ez pedig kihathat a párkapcsolat minőségére is. 

A megváltozott családmodellben egyébként is nagy odafigyelés kell ahhoz, hogy ne tévesszétek egymást szem elől a pároddal és hogy a gyerekeken kívül még legyen más kapocs is, ami összeköt. 

Látom azt az édesanyákon, hogy  sokszor nem könnyű elfogadniuk a szülés után megváltozott testüket sem, ugyanakkor tudom, hogy gyerekek mellett komoly logisztikát jelent a rendszeres testedzés megszervezése. 

Ráadásul anyaként gyakran csak kutyafuttában eszünk, miközben épp a gyerekeket szolgáljuk ki, ez sem kedvez a vágyott testkép elérésének.

 A helyzetet tovább bonyolítja azt, amikor elhatározod, hogy dolgozni is szeretnél a kisgyermekeddel otthon töltött időszak alatt, vagy amikor készülsz visszatérni a GYED/GYES utána  munka világába. 

 

Tehát ha valaki, én biztosan megértem, amikor azt mondod, hogy az anyaság néha nehéz és úgy általában sem egy cukormázas leányálom!

 

Milyen területeken tud segíteni egy coach?

 

A coach segít a nehéz élethelyzetek megoldásában, a konfliktusok és elakadások feloldásában, a problémamegoldás javításában olyan területeken, mint a

 • hatékony időgazdálkodás gyermekek mellett
 • az életszerepek közötti egyensúly megtalálása (anya, társ, önmaga),
 • önértékelés javítása,
 • stresszkezelés, dühkezelés
 • békés önérvényesítés fejlesztése,
 • párkapcsolat javítása,
 • változásokhoz való sikeres alkalmazkodás,
 • egyéb társas kapcsolatok javítása,
 • szülés utáni énkép és testkép elfogadása,
 • veszteségek kezelése.

Mi is az a coaching?

 

A coaching egy személyes fejlesztő és segítő tevékenység, a coach (edző) szóból ered, ám a life coach nem a testet „edzi”, hanem a coachee (ügyfél, kliens) személyes képességeire és erősségeire koncentrálva fejleszti azokat és elakadások, problémák esetén segíti a továbbjutásban.

A coaching   nem foglalkozik múltbéli eseményekkel (illetőleg csak annyiban foglalkozik, amennyiben az a megoldások, célok megértéséhez szükséges).  A coaching a JELENRE és a JÖVŐRE fókuszál.

A coaching nem terápiamert bár vannak pszichológiai alapjai –  a lelkileg egészséges embereknek segít, akik elakadtak életük útján, valamely problémával nem tudnak megbirkózni vagy túllendülni a számukra kedvezőtlen, zavaró élethelyzeten.

A coach nem tanácsadó, nem mondja meg, hogy adott helyzetben mit tegyen vagy mit ne tegyen az ügyfél.

Kérdésekkel és coaching technikákkal hozza felszínre az ügyfél saját megoldásait vagy segít kialakítani a megoldásokat.

A coaching azonban nem csupán beszélgetés, hanem szimulált szituációkon keresztül lehetővé teszi, hogy az ügyfél a kellemetlen helyzeteket begyakorolva élesben majd könnyebben boldoguljon és a coaching folyamat során kapott házi feladatok is a kitűzött cél felé mozdítják az ügyfelet.

Mindez azt jelenti, hogy az ügyél aktív résztvevője a coachingnak, ezáltal pedig élete alakításának.

 

Hogyan tudok segíteni Neked?

 
Tükröt tartok, melléd szegődöm az úton, kérdezlek, motivállak és inspirállak.

Mert amikor úgy érzed, hogy életed bizonyos területén elakadtál, akkor nem biztos, hogy tudnak segíteni olyan emberek, akiket jól ismersz és akik jól ismernek Téged. Sem a családtagok, sem a barátok nem bizonyulnak pártatlan szemlélőnek, ha egy problémás helyzet értékeléséről és megoldásáról esik szó.

Jól jöhet ezért egy külső, pártatlan segítő, aki objektíven közelít Hozzád és a problémához, aki segít felderíteni azokat a régi beidegződéseket, kétségeket, amelyek gátolnak abban, hogy továbblépj és megoldást találj egy számodra kihívással járó élethelyzetben.

Persze olyan eset is megesik, hogy Te már pontosan tudod és  látod, merre szeretnél elindulni, mégis nehezen változtatsz a kialakult szokásaidon és a rutinjaidon.

Coachként nem adok Neked tanácsod és nem mondom meg, hogy szerintem mi a helyes irány. Közös munkánk során a Neked megfelelő megoldást felszínre hozva segítek abban, hogy a saját utadat tanuld meg járni, azt amely a számodra harmonikus, kiegyensúlyozott és teljes élethez vezethet.

Sőt, a coaching során elsajátított módszereket a későbbiekben is sikeresen tudod majd alkalmazni életed során. Ha egy nehézség vagy probléma merül fel egy másik életszakaszodban, akkor már tudni fogod, hogy hogyan old meg, milyen energiákat mozgósíthatsz, milyen eszközökhöz nyúlhatsz.

A coaching ezért nem csak a jelenben jó befektetés, hanem a jövőre nézve is!
 

Ki vagyok én?

Dr. Domokos Katalin vagyok,  life és business coach. Kisgyerekes anyáknak segítek megtalálni az egyensúlyt a gyerekzsivajos mindennapokon, mert hiszem, hogy lehet teljes életet élni anyaként is!

Találkozhattál velem a Babaneten, a Szülők Lapján, az Anya csak 1 van oldalon. Szerepeltem a Család-barátban és a Bonum Tv-ben. 

 

 Miért pont hozzám fordulj?

 ➡ Mert többgyermekes  anyaként tudom, hogy milyen erőt próbáló élethelyzetek merülnek fel, milyen problémákkal küzdesz nap mint nap kisgyermekes anyaként, így magas fokú empátiával állok a hozzám forduló anyukákhoz

 ➡ Mert nem csak elméletben olvastam arról, hogy mi az, hogy gyereknevelés, hogy mit szül a kialvatlanság, az én-idő hiánya, hogy mit jelent, ha nincs időd a párkapcsolatodra, ha összefolynak a napok és folyton időzavarban szenvedsz, mindeközben pedig küzdesz a szülés utáni én- és testképeddel

 ➡ Mert a folyamatosan épülő gyerekzsivaj közösség jó alapot jelent ahhoz, hogy lássam, ezek a problémák bizony a legtöbb édesanyát érintik

 ➡ Mert én tudom, hogy a legnagyobb tragédia után is talpra lehet állni, ezért azt vallom, soha nem szabad feladni, mindig van miért tovább menni az úton (koraszülött, szívbeteg kislányom 10 hónaposan  a karjaimban halt meg… mégis itt vagyok és megyek tovább a saját utamon!)

 ➡ Mert alaptermészetem szerint is a megoldásokra koncentrálok a problémák helyett és ezt képviselem a coaching során is

 ➡ Mert kisgyermek mellett tanulva, képezve magamat indítottam el sikeres vállalkozásomat és segítségedre lehetek, ha hasonlót tervezel

 ➡ Mert saját életemben sem kellett választanom az anyaság és a karrier között és megmutatom, hogyan csináld, hogy Neked se kelljen!

 ➡ Mert life és business coachként kifejezetten az édesanyákkal foglalkozom, az anyaságot érintő területekre fókuszálok munkám során.

Ha úgy érzed, elakadtál az anyaság mindennapos kihívásainak és probléma-megoldásának útján, keress bátran, együtt kisütjük, hogyan tovább! 🙂

JELENTKEZZ MOST KONZULTÁCIÓRA!

(akár az ország bármely szegletéből, hiszen ONLINE is elérhető)

 
 
Név*
Email*
Számlázási név*
Számlázási cím*
Település*
Irányítószám*
Telefonszám, amin időpontot egyeztethetünk*


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hogyan zajlik a konzultáció?

A gyerekzsivaj anyacoaching egyéni konzultációját Neked ajánlom:

 • ha tökéletesen személyre szabott megoldást keresel,
 • ha nem szeretnéd másokkal, pl. egy csoportban megosztani a problémáidat,
 • ha kizárólagos figyelemre vágysz,
 • ha szeretnéd Te magad meghatározni a coaching alkalmak időpontját,
 • ha a saját ütemedben kívánsz haladni kitűzött célod felé,

Jelentkezésed során – a jelentkezési lap kitöltésekor – megkérdezlek, hogy milyen jellegű problémával, elakadással keresel meg. Így fel tudok készülni az első beszélgetésre. Az előzetes felmérés célja, hogy tudjam, coaching eszközökkel lehetséges-e dolgozni az adott témában (ha nem, más szakembert fogok ajánlani), amennyiben igen, ahhoz kapcsolódó feladatokat hozok majd. Így már az első alkalommal belevághatunk a közös munkába!

 • Amennyiben belevágunk a közös munkába, úgy az általad megadott e-mail címre elküldöm a coaching folyamatáról, módszereiről szóló tájékoztatót és megkérlek, hogy ezt tanulmányozd át és úgy érkezz majd az első találkozónkra, hogy már tisztában vagy a coaching lényegi elemeivel. Természetesen kérdezhetsz is, ha valami nem világos. 🙂
 • A coaching alkalmak során meghatározzuk azt a központi problémát, amivel érkeztél, ezt követően segítek Neked feltárni, pontosan meghatározni az elérni kívánt célodat, majd az ahhoz vezető utat, és megkeressük a lehetséges alternatív utakat is. Veled utazom, folyamatosan támogatlak, gondolatébresztő kérdésekkel, fejlesztő gyakorlatokkal ösztönözlek és visszacsatolok. Ne feledd, a coachingnak nem az a lényege, hogy a múltbéli történéseken, a problémáidon, a nehézségeken rágódjunk, hanem az, hogy azokra megoldást találjunk!
 • Az egyes coaching alkalmak között esetenként házi feladatot is kapsz, hiszen az a cél, hogy haladjunk a céljaid felé és ezen bizony dolgozni kell. Neked kell dolgozni, de e-mailben a rendelkezésedre állok a coaching alkalmak között is
 • A coaching során haladási naplót vezetünk, hogy egyértelmű és nyomon követhető legyen, hogy honnan indultunk, hol tartunk és hova jutunk. Ez így korrekt és nyomon követhető mindkettőnk számára. Ebből következően pontosan annyi alkalommal fogunk beszélgetni, amennyire Neked szükséged van, és bármikor mondhatod, hogy nem szeretnéd tovább folytatni a coachingot.

Hány alkalomra lesz szükség?

A legtöbb esetben 3-4 találkozó elegendő, de a probléma összetettségétől függően ez lehet több és természetesen kevesebb alkalom is.

Mennyi ideig tart egy ülés?

Egy coaching ülés 60 perces. Két alkalom között általában 1-2 hét időközt szoktunk tartani, ezt megbeszéljük.

Hol tartjuk a találkozókat?

A konzultációra hétköznap délelőttönként 9-12 óra között kerülhet sor előzetesen egyeztetett időpontban.

A személyes konzultációt Budán a 11. vagy 12. kerületben vállalom, a részleteket a bejelentkezéskor megbeszéljük, mert több lehetőség közül választhatsz.

Online pedig Skype-on vagy Viberen tudunk beszélgetni.

Mennyibe kerül egy alkalom, hogyan tudok fizetni?

A 60 perces konzultáció ára bruttó 10. 000 Ft, melyet a helyszínen kell fizetned készpénzben,  a 60 perces skype-os konzultáció időpontját pedig a fenti összeg előre utalását/bankkártyás fizetését követően egyeztetjük egymással.

Rólam mondták…

“Nagyon jó volt végre beszélgetni valakivel, aki nem véleményezett rögtön, aki nem a saját igazát hajtja, hanem egyszerűen “csak” beszélgetett velem. Végre nem kellett megfelelni, helyes válaszokat adni. Bár már hetekkel ezelőtt beszéltünk, még mindig “megszólal” a fejemben egy-két mondatod, amikor valamin épp zsörtölődöm vagy kapkodom össze-vissza. Aztán hamarosan jó lenne újra beszélgetni, mert úgy érzem fejlődtem, de még van mit csiszolni” 🙂 Csergőffy Noémi

“Katához anyaként a párkapcsolat-jövőtervezés kihívással, kérdéssel fordultam. Miután összefoglaltam a problémámat, ő odaillő kérdésekkel és rávezetéssel vitte tovább a beszélgetésünket. Fontos szempontokat megvilágított, amire magamtól nem jöttem volna rá. Örülök a lehetőségnek és ajánlom mindenkinek, akinek “anyukás-csajos” kérdései, kihívásai merülnek fel, hogy Katával dolgozzon, mert meglepően gyorsan átlátja a helyzetet és hasznos továbbgondolások vagy lépések felé terel.” Tarcsai Judit

“A beszélgetésünk alkalmával egy régóta cipelt problémámat
boncolgattunk. Jó volt végre egy olyan személynek mesélni erről, aki
hozzáértően tud segíteni. Nagyon hasznos volt számomra  és
hozzásegített ahhoz, hogy a probléma megoldása felé haladjak. Kata
nyitott,  barátságos személyisége miatt pedig úgy éreztem, mintha már
ezer éve ismernénk egymást. Most olyan jól jött ez az egész az
életembe.” Kövesiné Borkuti Anna

“Kata nagyon kedves, közvetlen, szuperül átlátja a dolgokat, remekül érzi, hogyan kell rákérdezni az adott témára, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét. És magára a helyzetre is a legjobb meglátásai vannak, illetve hogyan tehetjük sokkal könnyebbé a monoton, nehéz napokat. Nagyon jó érzés volt vele beszélgetni, hatalmas lendületet és energiát adott már az első alkalom is. Anyukaként a gyerekzsivajos napok mellett hatalmas segítség számomra egy ilyen lehetőség . Még a napirend megírására sem volt időm nemrégen, de szerencsére Kata ebben is segített.  KÖSZÖNÖM! 🙂 Tóthné Lányi Nikolett”

MÉG TÖBB VISSZAJELZÉS OLYAN ÉDESANYÁKTÓL, AKIKKEL EGYÜTT DOLGOZTAM =>>> RÓLAM MONDTÁK

Tegyél egy lépést Te is a saját megoldásaid felé!

JELENTKEZZ MOST KONZULTÁCIÓRA!

 
 

 

Név*
Email*
Számlázási név*
Számlázási cím*
Település*
Irányítószám*
Telefonszám, amin időpontot egyeztethetünk*