fbpx

Tévhitek az anyaságról

tévhitek az anyaságról

Lépten nyomon szembejönnek velem tévhitek az anyaságról. Manapság sajnos úgy látom, alapvető téveszme, hogy a gyermekvállalás után törvényszerűen meg kell szűnnie a szülők, leginkább a nők korábbi életének. Illetve már most pontosítok, hisz a régi életünk valóban megszűnik és átalakul, de itt most arra gondolok, hogy te magad, mint ember, önálló személyiség megszűnsz-e létezni.  

Azt látom, mintha sokszor ez lenne az elvárás, s nagy a társadalmi nyomás rajtunk. Pedig igenis lehet másképp! Lehet valaki szuper édesanya úgy is, ha nem adja fel teljesen a saját identitását: álmait, vágyait és igenis mer kitűzni az anyaságon túlmutató célokat is! 

TÉVHITEK AZ ANYASÁGRÓL – BIZTOS HOGY EZ A VALÓSÁG? 

 

CSINÁLJUK MÁSKÉPP!

Miért nem beszélünk arról inkább és mondjuk ki, hogy lehet ez másképp is?

Hogy a nőknek nem kell választaniuk aközött, hogy jó anyák legyenek VAGY jó társak VAGY jó munkaerők VAGY jó barátok VAGY esetleg foglalkozzanak magukkal is.

Mélyen hiszek benne, hogy ezeket egyszerre is megvalósíthatjuk!

Nem áltatok senkit, nem megy varázsütésre, nem úgy megy, mint a karikacsapás.

Hogy mi is kell hozzá? Kellő tudatosság, elhatározás, kitartás és persze megfelelő kommunikáció, a valós igényeink kifejezése 

Kell egy támogatói háttér, kell a családi összefogás. 

 

FÉLELMEK HELYETT…

Sok fiatal pár manapság fél a gyermekvállalástól, hiszen „törvényszerű”, hogy elvesztik a korábbi életüket, amit szeretnek. Szeretik a hobbijukat, a karrierjüket, a barátaikat, az önállóságot, a szabadságot

A gyerekvállalási kedvet remélhetőleg nem az hozza meg, hogy kapunk-e érte állami támogatást, meg CSOK-ot, hanem hogy mennyire érezzük életünk kiteljesedésének azt, ha szülővé válhatunk!

Nagyon sajnálom, ha bárki elhiszi és beletörődik abba, hogy az élet csak ilyen VAGY olyan lehet. Szabad vagyok VAGY szülő. Karriert építek VAGY szülő vagyok. Képben vagyok a barátaimmal is VAGY szülő vagyok.

Nem, nem így megy.
Ha dolgozol rajta, teszel érte, nem csak ez az út létezik.
Én ezen dolgozom!

Egy olyan úton kísérem elfoglalt nőtársaimat, amelynek végcélja az, hogy egyensúlyba hozzák életszerepeiket és teljes életet tudjanak élni család és munka mellett is!

Szeretnék abban segíteni minél több nőtársamnak, hogy az ilyen és ehhez hasonló téveszmék (elvárások…. ??) ne állhassanak az útjába annak, hogy olyan életet teremtsenek maguknak, amilyet VALÓJÁBAN szeretnének.

Ez sikerült már nekem és még számtalan kliensemnek, akikkel az elmúlt években együtt dolgoztam. Érdemes mindig körbenéznünk és jó példákat keresni, megkérdezni, ők hogyan csinálják, vajon őket mi segíti át a nehézségeken? 

 

HOGY CSINÁLJÁK MÁSOK? 

A közösségemben nemrég arról beszélgettünk, létezhet-e vajon egyensúly a nők,  az anyák életében.

Timi reakciója:  Szerintem elérhető az egyensúly, a mai világban nem könnyű, és rengeteg munka kitartás és tudatosság kell hozzá, ja és egy támogató férj, társ, család 💖én most azt érzem megvan az egyensúly, nem feltétlen érzem ezt minden nap, de szerencsére egyre többször érzem azt, hogy most jó! „

Andrea gondolatai: „Biztos hogy van teljes egyensúly csak nehéz megtalálni. Minden nap dolgozni kell érte. Nekem egyik nap megvan másik nap nincs és általában mindig más hiányzik hozzá. Férj,Család elengedhetetlen összetevők az biztos és természetesen az egészség hogy flottul működjön a gépezet. Anélkül elengedhetetlen a teljes egyensúly kialakítása.😉👪💑💪❤”

Virág véleménye: „Nekem a tudatosság segít a legtöbbet,még akkor is,ha nem jönnek össze a dolgok,mert tudatosítom,hogy nincs baj,csak máshogy alakult.”🙃

 

FOLYAMATOS MUNKA, DE MEGÉRI!

Tény: állandó egyensúly biztos nem létezik, hanem minden nap dolgozunk rajta, teszünk érte valamit.

Ennek a „munkának” fontos része a

  • jó párkapcsolati kommunikáció
  • a támogató hálózat felfedezése
  • egy jó időbeosztás kialakítása
  • a stresszes helyzetek megfelelő kezelése
  • a változások elfogadása és menedzselése
  • a karrierutak feltérképezése
  • az önelfogadás, önszeretet fejlesztése
  • az önbizalom erősítése.

Érdemes átgondolnod, neked mely terület most az, amely gyenge lábakon áll és erősítened érdemes, hogy megteremthesd te is az egyensúlyt!

TÉVHITEK AZ ANYASÁGRÓL AVAGY MI IS A VALÓDI EGYENSÚLY?

Egy szó, mint száz, én mélyen hiszek abban, hogy édesanyának lenni csodálatos élmény, de hiszek abban is, hogy emellett még lehetsz önmagad is, lehetsz szerető feleség, jó barát, megbízható munkaerő is! Ne engedd, hogy bárki elhitesse veled, hogy ez lehetetlen!

A legelkötelezettebb nőkkel dolgozom együtt az online klubomban azon, hogy lerombolják a gátakat, szakítsanak az elvárásokkal és felszabadultan élhessenek szülői szerepük mellett is! 

Téged is vár a támogató közösség és klub, ahol olyan tudatos és elszánt nőket találsz, akik már a tettek mezejére léptek azért, hogy megteremtsék azt az életet, amire valóban vágynak, ami számukra komfortos, ahol jól érzik magukat a bőrükben és kivirulnak.  

 A részleteket itt találod: NŐI EGYENSÚLY KLUB

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: