Lépten nyomon szembejönnek velem tévhitek az anyaságról. Manapság sajnos úgy látom, alapvető téveszme, hogy a gyermekvállalás után törvényszerűen meg kell szűnnie a szülők, leginkább az édesanyák valódi életének.
Mintha ez lenne az elvárás. Vajon miért van ez így?

TÉVHITEK AZ ANYASÁGRÓL

 

CSINÁLJUK MÁSKÉPP!

Miért nem beszélünk arról inkább és mondjuk ki, hogy lehet ez másképp is?

Hogy a nőknek nem kell választaniuk aközött, hogy jó anyák legyenek VAGY jó társak VAGY jó munkaerők VAGY jó barátok VAGY esetleg foglalkozzanak magukkal is.

Mélyen hiszek benne, hogy ezeket egyszerre is megvalósíthatjuk!

Nem áltatok senkit, nem megy varázsütésre, nem úgy megy, mint a karikacsapás.

Kellő tudatosság, elhatározás, kitartás és persze megfelelő kommunikáció, a valós igényeink kifejezése szükséges hozzá!

Kell egy támogatói háttér, kell a családi összefogás.

 

FÉLELMEK HELYETT…

Sok fiatal manapság fél a gyermekvállalástól, hiszen “törvényszerű”, hogy elvesztik a korábbi életüket, amit szeretnek. Szeretik a hobbijukat, a karrierjüket, a barátaikat, az önállóságot, a szabadságot

A gyerekvállalási kedvet remélhetőleg nem az hozza meg, hogy kapunk-e érte állami támogatást, meg CSOK-ot, hanem hogy mennyire érezzük életünk kiteljesedésének azt, ha szülővé válhatunk!

Nagyon sajnálom, ha bárki elhiszi és beletörődik abba, hogy az élet csak ilyen VAGY olyan lehet. Szabad vagyok VAGY szülő. Karriert építek VAGY szülő vagyok. Képben vagyok a barátaimmal is VAGY szülő vagyok.

Nem, nem így megy.
Ha dolgozol rajta, teszel érte, nem csak ez az út létezik.
Én ezen dolgozom!

Egy olyan úton kísérem az édesanyákat, amelynek végcélja az, hogy egyensúlyba hozzák életszerepeiket és teljes életet tudjanak élni anyaként is!

Szeretnék abban segíteni, minél több édesanyának, hogy az ilyen és ehhez hasonló téveszmék (elvárások…. ??) ne állhassanak az útjába annak, hogy olyan életet teremtsenek maguknak, amilyet VALÓJÁBAN szeretnének.

Ez sikerült már nekem és még számtalan édesanyának, akikkel az elmúlt években együtt dolgoztam.

 

HOGY CSINÁLJÁK MÁSOK? 

A zárt csoportban beszélgettünk nemrég az anyukákkal arról, szerintük létezhet-e vajon egyensúly a nők, anyák életében.

Timi reakciója:  Szerintem elérhető az egyensúly, a mai világban nem könnyű, és rengeteg munka kitartás és tudatosság kell hozzá, ja és egy támogató férj, társ, család 💖én most azt érzem megvan az egyensúly, nem feltétlen érzem ezt minden nap, de szerencsére egyre többször érzem azt, hogy most jó! “

Andrea gondolatai: “Biztos hogy van teljes egyensúly csak nehéz megtalálni. Minden nap dolgozni kell érte. Nekem egyik nap megvan másik nap nincs és általában mindig más hiányzik hozzá. Férj,Család elengedhetetlen összetevők az biztos és természetesen az egészség hogy flottul működjön a gépezet. Anélkül elengedhetetlen a teljes egyensúly kialakítása.😉👪💑💪❤”

Virág véleménye: “Nekem a tudatosság segít a legtöbbet,még akkor is,ha nem jönnek össze a dolgok,mert tudatosítom,hogy nincs baj,csak máshogy alakult.”🙃

 

FOLYAMATOS MUNKA, DE MEGÉRI!

Minden nap dolgozunk rajta, teszünk érte valamit.

Ennek a “munkának” fontos része a

  • jó párkapcsolati kommunikáció,
  • a támogató hálózat felfedezése
  • egy jó időbeosztás kialakítása
  • a stresszes helyzetek megfelelő kezelése
  • a változások elfogadása és menedzselése
  • a karrierutak feltérképezése
  • az önelfogadás, önszeretet fejlesztése
  • az önbizalom erősítése.

És még sok más, amivel egy 12 hónapos tematika szerint foglalkozunk az online anyaklubban.

Nyitva a kapuk, várunk téged is, dolgozzunk együtt azon, hogy szembenézz a téveszmékkel és megtaláld a saját utadat, mely elvezet oda, hogy teljes életet tudj élni!

 

TÉVHITEK HELYETT VALÓDI EGYENSÚLY

Anyának lenni csodálatos élmény, és emellett még lehetsz önmagad is, lehetsz szerető feleség, jó barát, megbízható munkaerő is, ne engedd, hogy bárki elhitesse veled, hogy ez lehetetlen! Vár a támogató közösség és klub, ahol olyan édesanyákat találsz, akik mind ezen dolgoznak. Megnézem a klubot!

%d blogger ezt szereti: