fbpx

Terápiás gyorstakarítás

Terápiás gyorstakarítás? Az meg mi a szösz? Induljunk onnan, hogy megesik, hogy nincs jó napod. Ilyenkor szeretnél kicsit magadban lenni, hogy összeszedd magad, rendezd a gondolataidat. Alig várod a gyerekek délutáni alvásidejét, hogy erőre kapj, leülj és nyugodtan megigyál egy kávét, bekapcsold a laptopot, átfusd a híreket, a leveleidet, vagy olvasgass egy fél órát. Pláne, ha amúgy is introvertált típus vagy. És mikor végre lábujjhegyen kiosonsz az alvó lurkók szobájából, a nappaliban egy atomtámadás romjai fogadnak… Ismerős?

TERÁPIÁS GYORSTAKARÍTÁS –

JÓT TESZ A LÉLEKNEK!

 

 

 

Hányszor megfogadtam már, hogy nem engedem a srácokat úgy lefeküdni, hogy kuplerájt hagynak maguk után! De mindig győz a józan ész, kinek van kedve hadakozni egy fáradt, nyűgös gyerekkel?! „Okés, majd anya megcsinálja! Most az egyszer!” (aha, meg még vagy hatszázszor…  😛 ). 

Tehát a helyzet az, hogy nincs jó napom, kupi van…. mi legyen? Hát persze, megérett a helyzet egy terápiás gyorstakarításra!

Szóval, kezdjük. Összedobálom a tárolóba a játékokat, a könyvespolcról is összegyűjtöm a sallangokat. Jééé, poros a polc. Gyors portörlés. Polc mellett virág, jééé, száraz a földje. Viráglocsolás. Vizet engedek a locsolókannába a konyhában. Jééé, ezek a büdös kölkök 😉 már megint úgy ettek, mint a malacok. Összekapom az ételmaradékokat, tányérokat, letörlöm az asztalt. Még egy gyors porszívózás vár rám, mihelyst felébrednek (csak mert természetesen nem vagyok önmagam ellensége, egyes számú szabály életbe lép: alvó gyereket nem ébresztünk fel!!!  😀 )

A SZÁMOK: 

Időráfordítás: 20 perc, maradt még 30-60 perc kávéra, netre, olvasgatásra. S már nem vagyok sárkány, lejártam.

Hát ilyen ez a terápiás gyorstakarítás. Gyors, hatékony, megnyugtató, hasznos. Mert hát más úgysem csinálja meg helyettem, de ha már csinálni kell, gondoljak rá másképp, ne érezzem nyűgnek. Ezt hívjuk átkeretezésnek. A külső környezet tisztítása, rendbetétele bizonyítottan a lélekre is jó hatással van. A szobába lépve felrobbanni készültem, de most már lenyugodtan. A monoton tevékenységek amúgy is segítenek ebben. 

Próbáld ki te is!  😉 Gondolkodj másképp a romeltakarításról. Igyál egy kávét, ha végeztél és kukkants be addig Youtube csatornámra.

Mentés

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: