fbpx

Kiegyensúlyozott anya

kiegyensúlyozott anya

Kiegyensúlyozott anya szeretnél lenni? Mind erre vágyunk. Többgyermekes anyaként magam is jól tudom, milyen nehéz egy anyuka számára, hogy egy falatnyi időt csípjen magának napi mókuskerékben. Hisz egy anya elsősorban mindig anya: gyermekének adja a legjobb falatokat, szívének összes szeretetével veszi körül, dacolva az alváshiány okozta testi fáradtsággal, újra és újra átvonszolja magát éjszaka a fogzási fájdalmaktól megébredő nyűgös gyermekéhez, hogy megnyugtassa. Próbálja csitítani a testvérharcokat, lesi párja kedvét, azon agyal, mit főzzön vacsorára, de közben vasalni is kéne és hoppá, ott az a csekk, amit másnap lehet utoljára befizetni!

Egy anyának ezer dolgokra kell egyszerre figyelnie és sokszor valahol elsikkad az az aprócska tény, hogy néha bizony Ő is elfárad, hogy néha bizony Ő is szusszanna egyet vagy örülne, ha átadhatna egy-két feladatot, intéznivalót valakinek.

Készítettem egy gyakorlatsort, ami 30 napon át ad neked apró feladatokat, hogy támogasson Téged abban,  hogy önmagadra, lelki egyensúlyod megteremtésére is fordíthass néha egy kis időt.

Mert az édesanyák törődnek gyermekeik lelkével. De ki törődik az édesanyák lelkével?  Remélem, hogy ez a gyakorlatsor segít Neked ebben! Cél, hogy Te is kiegyensúlyozott anya lehess, aki jól érzi magát a bőrében.

 

Mi történik, ha elvégzed a gyakorlatokat?

30 napon keresztül újabb és újabb feladatokkal gyakorlatokkal támogatjuk meg életszerepeidet (váltakozva, de többször visszatérve pl. a gyermekeiddel való kapcsolatodhoz,  társ-szerepedhez, az önmagaddal való kapcsolatodhoz, háztartási teendőidhez). Így mindenkire és mindenre fókuszt helyezünk, aki és ami jelenleg fontos számodra és akikkel nyilvánvalóan szeretnél több időt tölteni, illetve szeretnél feléjük több figyelemmel fordulni.

Képzeld el, hogy már a kihívás alatt  egyre jobban érezni fogod a különbséget mostani önmagadhoz képest, a kapkodás és tűzoltás helyett kialakul egy rendszer az életedben, s benne meglesz mindennek a maga helye és ideje, mert rájössz, mi az a terület, ahol erősödnöd és javítanod kell és mi az, ami talán kevésbé fontos, így elengedheted…  A 30. napra elérheted ezt a belső egyensúlyt, mely nem marad a titkod, hiszen látszani fog rajtad, hogy jobban érzed magad a bőrödben! 

 

Hidd el, tudom, miről beszélek…

Ahogy említettem, több gyermekem van három fiúcskát nevelünk. Magam is látom, hogy milyen nehéz egyensúlyozni a mindennapokban, hogy mindenre és mindenkire legyen elég idő és tudom, ilyen lelkiismeret-furdalással zárni a napot, mert elmaradt ez, kimaradt az. Azt is tudom, ha nagyon koncentrál az ember egy-egy területre (pl. hogyan kezeld a gyerekhisztit, a testvérháborút), akkor más területekre kevesebb figyelem marad vagy rányomja a bélyegét, hogy elment a fókusz máshova (kevesebb időt töltünk a párunkkal, ha kisbaba van a háznál, anyaidő hiánya). ha szeretnénk tökéletes rendet a lakásban, akkor azzal a gyermekeinkkel tölthető minőségi időt kell megkurtítanunk. Nem is oly egyszerű ez a lavírozás, ugye, hogy minden a helyén legyen? Na pontosan ezért készítettem el ezt a gyakorlatsort, hogy ebben legyen segítségedre! 

Miért is jó Neked a Kiegyensúlyozott anya gyakorlatsor?

  • a feladatokat egyszerre kapod meg, meglesz minden egy helyen,
  • a feladatsor kitölthető, tehát nem csak elméletben olvasgatsz valamiről, hanem meg is csinálod a feladatokat
  • úgy dolgozol önmagadon, hogy nem kell elmenned hozzá semmilyen tréningre, kényelmesen saját közegedben, és akkor veszed elő, amikor neked kényelmes és megfelelő
  • naponta csak pár percet kell a gyakorlatokra fordítanod, de ha lelkiismeretesen elvégezd a feladatokat, mégis nagy lesz változás a  jelenlegi állapothoz képest.

Mit kell tudni a gyakorlatokról?

  • a feladatsor 30 napon át tart, és egy jelölőnégyzetben jelezheted is, ha teljesítetted az egyes feladatokat.
  • a feladatok célja, hogy egyensúlyba hozzuk életszerepeidet:  így lesz szó a gyermekekkel való kapcsolatodról, a párkapcsolatodról, a háztartási teendőidről és persze RÓLAD!
  • az sem baj, ha nem tudsz minden feladatot aznap elvégezni, nem maradsz le semmiről, hiszen bármikor előveheted, fellapozhatod a gyakorlatsort.
  • ha kedved van, később egy nehezebb időszakban, amikor újra szükségét érzed, újra elvégezheted a kihívást.
  • a gyakorlatokat PDF-fájlban kapod meg, melyet kitölthetsz elektronikusan is, ám ha jobban szeretsz kézzel írogatni, akkor ki is nyomtathatod!
  • a teljes dokumentum  92 oldal, tehát nem egy pár oldalas kis doksit töltesz le!

 

Íme néhány visszajelzés azoktól, akik már végigcsinálták a 30 napos gyakorlatsort:

” Nagyon jól éreztem magam a kihívás alatt. Minden reggel vártam a feladatokat Volt amire ráébresztett, volt amiben megerősített, hogy jól gondolom/csinálom.
Legnehezebb számomra a kérj segítséget volt. Imádok adni, segíteni, de már az is gondot okoz néha hogy a felajánlott segítséget elfogadjam nem hogy még én kérjem Ezen dolgoznom kell!!!!….. Minden anyukának ajánlanám, mert még egy kiegyensúlyozott anyuka napjait is megszínesíti Egy fáradt,magányos,bizonytalan,elkeseredett anyának pedig kötelezővé tenném
Újdonság volt a hétköznapokban. Mint egy mindennapos kis meglepi hatott az életemre ez a 30nap Tóth Mónika„)

„Minden reggel kíváncsian vártam, hogy vajon mi lesz a következő. Kizökkentett a mindennapokból ès segített abban, hogy kicsit pozitívabban lássam a dolgokat. Jó volt olvasni más anyukák praktikáit, megoldásait, pozitív gondolatait. Valahogy rám is húzóerőkènt hatottak… Az egy hónap alatt felismertem, hogy több időt kell magamra szánnom, mert akkor èrzem jól magam. Nem lehet örökkè a háztartásbeli ès a gyerek körüli teendőkön kattognom. Minden anyukának ajánlom a kihívást, aki nehezen boldogul otthon a kicsivel, aki magányos, aki egy kicsit belefáradt a mindennapokba, aki èpp negatívan látja a világot. Kata, köszönöm a tapasztalatokat! Forgó Renáta

„Már javában szoktam kávézni reggel 6-kor miközben a sulis tananyagot olvasgatom és az elmúlt 30 napon közben vártam a kis ablakot a laptopom sarkánál felvillanni aznapi gyerekzsivajos poszttal. Volt, amit azonnal megválaszoltam (motivációs kép), volt, amit be tudtam építeni az aznapra (ajánlj fel segítséget), volt amihez sokat kellett gondolkoznom (randizzatok, változtass szokásokon), volt amit csak pár nappal később csináltam meg (adakozz, szépítsd a lakást) és van, amit azóta sem csináltam meg, de mindig az agyamban van (anya szépül).  A többiek megoldásainak olvasgatása még jobban megmutatta, milyen különbözőek vagyunk, de egy hajóban evezünk az anyasággal.  Javaslom minden anyukának, aki nyitott arra, hogy más szemszögből is lássa a megváltozott életét, ne csak a pelenkázóasztal-konyha-nagyszülői okoskodások oldalról. Tarcsai Judit


Kérd itt a Kiegyensúlyozott anya gyakorlatsort!

 

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: