fbpx

Egyensúlyban anyaként?

egyensúlyban anyaként

Egyensúlyban anyaként, örök kihívás ez minden édesanya számára. Pedig mindannyiunk szeretne kiegyensúlyozottabb lenni a kisgyerekes mindennapok taposómalmában! De mit is jelent az, hogy egyensúlyban anyaként? Erre keresem a választ ebben a blogbejegyzésben.

Keresem a választ, mert bizony nincs nálam a bölcsek köve. Keresem a választ, mert hiszem, ahány édesanya, annyi definíció. Így hát először is, megkérdeztem az zárt csoportomban az édesanyákat, számukra mit az igazi kihívás számukra a kisgyerekes életben. 

Csak néhány példa a sok-sok válaszból:

Kihívás számomra….

….Türelmesnek lenni és összeszedettnek. Nem csak úszni az árral, hanem szervezni a napot.

…..Nekem mostanában a szófogadatlansággal gyűlik meg a bajom.

….Nekem hiszti és szófogadatlanság szokott előfordulni amit sokszor nehezen kezelek,sajnos. 🙁

Türelem,és hogy legyen időm magamra!

….Türelmesnek maradni és tartani magamat a napirendemhez, nem halogatni feladatokat.

A legnagyobb kihívás a baba mellett apát is ellátni, aki hajnalban kel ès este èr haza, így egèsz napra gondoskodnom kell a kajájáról, váltóruha, stb.

…Hiányzik a felnőtt társaság, tök másról lehet beszélgetni 3-5 évesekkel, mint ami feltöltene.

Rengeteg a napi kihívás és igen, néha mindannyiunknak nehéz állni a sarat. Éppen ezért mondom, hajtogatom, szajkózom úton-útfélen, bármerre járok: anyaklubban, itt a blogon, a zárt csoportokban, egyéni coachingon, hogy egy anyukának bizony igenis TUDATOSAN kell odafigyelnie önmagára, a saját lelki nyugalmára, az energiaszintjére, a teherbírása határaira…

Térjünk át az egyensúlyra. Hogyan is néz ki ez egy édesanya számára? Erre is kerestem a választ, így másodsorban azt kérdeztem meg a közössségemben arról is az édesanyákat, hogy számukra vajon mit jelent az egyensúly, az „Egyensúlyban anyaként” -kifejezés. Vajon hogy néz ki az? Mit éreznek olyankor, mi zajlik körülöttük?

Ilyen válaszokat kaptam.

Egyensúly számomra…

…Ha meg tudok csinálni mindent, amit elterveztem.

…Amikor én irányítom a dolgokat és haladok minden nap, nemcsak megtörténnek körülöttem a dolgok, mert annyira fáradt vagyok. 

…Amikor úgy tudok leülni a nagy fiammal társasozni, hogy a kicsi is békésen el van/alszik,és üres a „feladat lista” 😊.

… Ha legalább 8 órát alszom, illetve az is, ha tudatosan fókuszálok az adott tevékenységre, a jelen történéseire (játék a fiammal, meseolvasás stb).

… Ha aludtam, ettem, ittam, pisiltem, megittam egy kávét és a kislányom nem sír.

…Ha rendesen alszanak a gyerekek, és este van 1-2 óra nyugalmam. Ez elég ritka. Vagy sportolás után egy pár óráig is egyensúlyban vagyok.

…Amikor együtt társasozunk,játszunk a kislányaimmal, aztán mindenki feltöltődve teszi a feladatait. 🙂

Évek óta foglalkozom az egyensúly keresésével, amikor édesanyákkal dolgozom. Hisz mind erre törekszünk. És ez nem kis feladat, hiszen néha azt sem tudjuk, hova kapjunk, ezer felé szakadunk állandóan. Hogyan is valósulhat meg így az egyensúlyban anyaként szlogen?

Hiszem, hogy mindannyiunknak van saját külön definíciója arra, mit is jelent a mi életünkben az egyensúly, mikor érezzük, milyen összetevői vannak. Pontosan az a lényeg, hogy te is megtaláld a saját definíciódat és dolgozz azon, hogy minél többször átélhesd. 

Gondolj most bele te is pár percben, számodra mi az egyensúly?

Mit fogsz tenni, hogy elérd? 

Mentés

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: