fbpx

Coaching

Teljes élet anyaként?
Szerintem lehetséges!

Domokos Kata jogász, life és business coach vagyok. Édesanyáknak segítek megtalálni az egyensúlyt a gyerekzsivajos mindennapokban, hogy teljes életet élhessenek anyaként is! 


MUTATSD HOGYAN

1465236987_resolutions-16.png

DOLGOZÓ ANYÁK TÁMOGATÁSA

Karrier vagy család? Karrier ÉS család! Nem kell választanod,mert igenis lehet egyensúlyt teremteni! Kattints, ha dolgozó anya vagy vagy most szeretnél visszatérni a munka világába!

1465236978_resolutions-04.png

OTTHON LÉVŐ ANYÁK TÁMOGATÁSA

Teljes, tartalmas élet otthon is? Hogyan legyél egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony? Kattints, ha gyermekeddel vagy otthon és szeretnéd egyensúlyban tartani az életszerepeidet!

EZT TUDD A COACHINGRÓL…

Mi is az a coaching?

A coaching egy személyes fejlesztő és segítő tevékenység, a coach (edző) szóból ered, ám a life coach nem a testet „edzi”, hanem a coachee (ügyfél, kliens) személyes képességeire és erősségeire koncentrálva fejleszti azokat és elakadások, problémák esetén segíti a továbbjutásban.

A coaching   nem foglalkozik múltbéli eseményekkel (illetőleg csak annyiban foglalkozik, amennyiben az a megoldások, célok megértéséhez szükséges).  A coaching a JELENRE és a JÖVŐRE fókuszál.

A coaching nem terápia – mert bár vannak pszichológiai alapjai –  a lelkileg egészséges embereknek segít, akik elakadtak életük útján, valamely problémával nem tudnak megbirkózni vagy túllendülni a számukra kedvezőtlen, zavaró élethelyzeten.

A coach nem tanácsadó, nem mondja meg, hogy adott helyzetben mit tegyen vagy mit ne tegyen az ügyfél.

Kérdésekkel és coaching technikákkal hozza felszínre az ügyfél saját megoldásait vagy segít kialakítani a megoldásokat.

A coaching azonban nem csupán beszélgetés, hanem szimulált szituációkon keresztül lehetővé teszi, hogy az ügyfél a kellemetlen helyzeteket begyakorolva élesben majd könnyebben boldoguljon és a coaching folyamat során kapott házi feladatok is a kitűzött cél felé mozdítják az ügyfelet.

Mindez azt jelenti, hogy az ügyél aktív résztvevője a coachingnak, ezáltal pedig élete alakításának

Hogyan segít ez a módszer?

Amikor úgy érzed, hogy életed bizonyos területén elakadtál, akkor nem biztos, hogy tudnak segíteni olyan emberek, akiket jól ismersz és akik jól ismernek Téged. Sem a családtagok, sem a barátok nem bizonyulnak pártatlan szemlélőnek, ha egy problémás helyzet értékeléséről és megoldásáról esik szó.

Jól jöhet ezért egy külső, pártatlan segítő, aki objektíven közelít Hozzád és a problémához, aki segít felderíteni azokat a régi beidegződéseket, kétségeket, amelyek gátolnak abban, hogy továbblépj és megoldást találj egy számodra kihívással járó élethelyzetben.

Persze olyan eset is megesik, hogy Te már pontosan tudod és  látod, merre szeretnél elindulni, mégis nehezen változtatsz a kialakult szokásaidon és a rutinjaidon.

Coachként nem adok Neked tanácsod és nem mondom meg, hogy szerintem mi a helyes irány. Közös munkánk során a Neked megfelelő megoldást felszínre hozva segítek abban, hogy a saját utadat tanuld meg járni, azt amely a számodra harmonikus, kiegyensúlyozott és teljes élethez vezethet.

Sőt, a coaching során elsajátított módszereket a későbbiekben is sikeresen tudod majd alkalmazni életed során. Ha egy nehézség vagy probléma merül fel egy másik életszakaszodban, akkor már tudni fogod, hogy hogyan old meg, milyen energiákat mozgósíthatsz, milyen eszközökhöz nyúlhatsz.

A coaching ezért nem csak a jelenben jó befektetés, hanem a jövőre nézve is!

Ki vagyok én?

Dr. Domokos Katalin vagyok, jogász, life és business coach.

Rendszeres írok a Babanet portálra, ahol saját rovatom van  és szakértőként találkozhatsz velem a Szülők Lapján és az Anya csak 1 van oldalon is.

Emellett a Koraszülő Anyukák Támogató Csoportját vezetem a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Ez utóbbi a szívügyem, hisz magam is többszörös koraszülő édesanya vagyok.

Hogyan zajlik a konzultáció?

 • Jelentkezésed során – a jelentkezési lap kitöltésekor – megkérdezlek, hogy milyen jellegű problémával, elakadással keresel meg. Így fel tudok készülni az első beszélgetésre. Az előzetes felmérés célja, hogy tudjam, coaching eszközökkel lehetséges-e dolgozni az adott témában (ha nem, más szakembert fogok ajánlani), amennyiben igen, ahhoz kapcsolódó feladatokat hozok majd. Így már az első alkalommal belevághatunk a közös munkába!.
 • Amennyiben belevágunk a közös munkába, úgy az általad megadott e-mail címre elküldöm a coaching folyamatáról, módszereiről szóló tájékoztatót és megkérlek, hogy ezt tanulmányozd át és úgy érkezz majd az első találkozónkra, hogy már tisztában vagy a coaching lényegi elemeivel. Természetesen kérdezhetsz is, ha valami nem világos. ?
 • A coaching alkalmak során meghatározzuk azt a központi problémát, amivel érkeztél, ezt követően segítek Neked feltárni, pontosan meghatározni az elérni kívánt célodat, majd az ahhoz vezető utat, és megkeressük a lehetséges alternatív utakat is. Veled utazom, folyamatosan támogatlak, gondolatébresztő kérdésekkel, fejlesztő gyakorlatokkal ösztönözlek és visszacsatolok. Ne feledd, a coachingnak nem az a lényege, hogy a múltbéli történéseken, a problémáidon, a nehézségeken rágódjunk, hanem az, hogy azokra megoldást találjunk!
 • Az egyes coaching alkalmak között esetenként házi feladatot is kapsz, hiszen az a cél, hogy haladjunk a céljaid felé és ezen bizony dolgozni kell. Neked kell dolgozni, de e-mailben a rendelkezésedre állok a coaching alkalmak között is
 • A coaching során haladási naplót vezetünk, hogy egyértelmű és nyomon követhető legyen, hogy honnan indultunk, hol tartunk és hova jutunk. Ez így korrekt és nyomon követhető mindkettőnk számára. Ebből következően pontosan annyi alkalommal fogunk beszélgetni, amennyire Neked szükséged van, és bármikor mondhatod, hogy nem szeretnéd tovább folytatni a coachingot

Hány alkalomra lesz szükség?

A legtöbb esetben 3-4 találkozó elegendő, de a probléma összetettségétől függően ez lehet több és természetesen kevesebb alkalom is.

Mennyi ideig tart egy ülés?

Egy coaching ülés 60 perces. Két alkalom között általában 1-2 hét időközt szoktunk tartani, ezt megbeszéljük.

Hol tartjuk a találkozókat?

A konzultációra hétköznap délelőttönként 9-12 óra között személyesen vagy online kerülhet sor előzetesen egyeztetett időpontban.

A személyes konzultációt Budán a 11. vagy 12. kerületben vállalom, a részleteket a bejelentkezéskor megbeszéljük, mert több lehetőség közül választhatsz.

Online pedig Skype-on vagy Viberen tudunk beszélgetni.

Mennyibe kerül egy alkalom?

A 60 perces személyes konzultáció ára life (életvezetési) coaching esetén bruttó 10. 000 Ft, business (üzleti) coaching esetén 12.000 Ft, melyet a helyszínen kell fizetned készpénzben. 

A 60 perces skype-os konzultáció ára life (életvezetési) coaching esetén bruttó  8. 000 Ft, business coaching esetén 10. 000 Ft, melyet a konzultációt megelőzően előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel tudsz rendezni!

Miért pont gyerekzsivaj coaching?

 • Mert négy (plusz két) gyermekes  anyaként tudom, hogy milyen erőt próbáló élethelyzetek merülnek fel, milyen problémákkal küzdesz nap mint nap kisgyermekes anyaként, így magas fokú empátiával állok a hozzám forduló anyukákhoz
 • Mert nem csak elméletben olvastam arról, hogy mi az, hogy gyereknevelés, hogy mit szül a kialvatlanság, az én-idő hiánya, hogy mit jelent, ha nincs időd a párkapcsolatodra, ha összefolynak a napok és folyton időzavarban szenvedsz, mindeközben pedig küzdesz a szülés utáni én- és testképeddel
 • Mert a folyamatosan épülő gyerekzsivaj közösség jó alapot jelent ahhoz, hogy lássam, ezek a problémák bizony a legtöbb édesanyát érintik
 • Mert én tudom, hogy a legnagyobb tragédia után is talpra lehet állni, ezért azt vallom, soha nem szabad feladni, mindig van miért tovább menni az úton (koraszülött, szívbeteg kislányom 10 hónaposan  a karjaimban halt meg… mégis itt vagyok és megyek tovább a saját utamon!)
 • Mert alaptermészetem szerint is a megoldásokra koncentrálok a problémák helyett és ezt képviselem a coaching során is
 • Mert life és business coachként kifejezetten az édesanyákkal foglalkozom, az anyaságot érintő területekre fókuszálok munkám során.

RÓLAM MONDTÁK

“A beszélgetésünk alkalmával egy régóta cipelt problémámat boncolgattunk. Jó volt végre egy olyan személynek mesélni erről, aki
hozzáértően tud segíteni. Nagyon hasznos volt számomra és hozzásegített ahhoz, hogy a probléma megoldása felé haladjak. Kata
nyitott, barátságos személyisége miatt pedig úgy éreztem, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Most olyan jól jött ez az egész az
életembe.”

K.né Borkuti Anna
“Kata nagyon kedves, közvetlen, szuperül átlátja a dolgokat, remekül érzi hogyan kell rákérdezni az adott témára, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét. És magára a helyzetre is szuper és egyben a legjobb meglátásai vannak, illetve hogyan tehetjük sokkal könnyebbé a monoton, nehéz napokat. Nagyon jó érzés volt vele beszélgetni, mintha egy kötetlen baráti beszélgetésen vettem volna részt, hatalmas lendületet és energiát adott már az első alkalom is. Anyukaként a gyerekzsivajos napok mellett hatalmas segítség számomra egy ilyen lehetőség Még a napirend megírására sem volt időm nemrégen, de szerencsére Kata ebben is segített.”
niki
T.né Lányi Nikolett
“Katához anyaként a párkapcsolat-jövőtervezés kihívással, kérdéssel fordultam. Miután összefoglaltam a problémámat, ő odaillő kérdésekkel és rávezetéssel vitte tovább a beszélgetésünket. Fontos szempontokat megvilágított, amire magamtól nem jöttem volna rá. Örülök a lehetőségnek és ajánlom mindenkinek, akinek “anyukás-csajos” kérdései, kihívásai merülnek fel, hogy Katával ötleteljen, mert meglepően gyorsan átlátja a helyzetet és hasznos továbbgondolások vagy lépések felé terel.”

Tarcsai Judit
“Nagyon jó volt végre beszélgetni valakivel, aki nem véleményezett rögtön, aki nem a saját igazát hajtja, hanem egyszerűen “csak” beszélgetett velem. Végre nem kellett megfelelni, helyes válaszokat adni. Bár már hetekkel ezelőtt beszéltünk, még mindig “megszólal” a fejemben egy-két mondatod, amikor valamin épp zsörtölődöm vagy kapkodom össze-vissza. Aztán hamarosan jó lenne újra beszélgetni, mert úgy érzem fejlődtem, de még van mit csiszolni!”
noémi
Csergőffy NoÉMI

TALÁLKOZZUNK A GYEREKZSIVAJOS ANYUKÁK ZÁRT CSOPORTJÁBAN A FACEBOOKON.


cSATLAKOZOM!

online anyaklub belépés tagoknak


belépek!

HOL TALÁLKOZHATUNK MÉG?

babanet
nlcafé
12096187_1043174875740372_4489478271694294748_n
10454920_488245371308938_2679932071193889850_n
nőiszem blog

Tégy egy lépést az egyensúly felé!
Kérd a „8 kérdés” időgazdálkodási módszert!

                            Név*
                             Email*

*A kattintással hozzájárulsz, hogy a gyerekzsivaj oldal e-maileket küldjön részedre. Adataid biztonságban vannak, harmadik személynek nem adom át. A SPAM-et én sem szeretem! Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-122274/2017. 

© COPYRIGHT  DR. DOMOKOS KATALIN  MINDEN JOG FENNTARTVA! NAIH:122274/2017.

Adatkezelési Tájékoztató * ÁSZF