fbpx

Anya kimenőn!

anya kimenőn

Anya kimenőn járt és megosztja most a gondolatait. 🙂 Kb. fél percenként néztem az órámat mikor ér már haza a férjem, hogy léphessek. Mert kell az az anyaidő! Szó szerint cipőben, kabátban, teljes menetfelszerelésben álltam már a bejáratnál, s ahogy a párom belépett, dobtam egy gyors „na hello”-t és kiperdültem az ajtón.

Mert ha az ember lánya elhatározza, hogy márpedig heti három óra kimenő ( jaja, a heti 168 órából HÁROM egész óra) anyunak igenis bele kell férjen egy gyerekzsivajos család életébe, akkor abból a három órából nem ér fél percet sem elvesztegetni.

 

 

ANYA KIMENŐN – 3 ÓRA SZABADSÁG ÉS KINYÍLIK A VILÁG!

 

ANYA KIMENŐRE MEGY! 

Azért ez egy Calici-vírusos, három beteg gyereket ápolós hét után szerintem valahol érthető. Pláne, hogy utolsónak még én is elkaptam a fosós-hányósat. S persze pont akkor jött ki, mikor a már egészséges nagyoknak nevelés nélküli napok voltak az oviban,  így otthon hédereltek két teljes napot bónuszként. Murphy.  Szóval végjátékként még lenyomtam egy napot én is a vírussal (vagy ő nyomott le engem inkább), de megerősödvén azonnal mehetnékem támadt kicsit kikapcsolni, feltöltődni. Igen, én is szoktam ilyet érezni! És ezért tartom fontosnak az anyaidőt….

Mivel a „Jégvarázs” után pont aznap köszöntött be a korai tavasz – csak ez nekem a lakásba zárva nem tűnt fel –  hamar rájöttem, felesleges volt úgy aláöltöznöm a kabátnak. De kicsire nem adunk,  fő  a SZABADSÁG! Tepertem a buszhoz, mert a hegyen nem jár ám ötpercenként, mint a négyes-hatos lent a városban.

Szeretek zenét hallgatni, vagy a telefonomba jegyzeteket pötyögni (bloghoz, coachinghoz), mikor közösségi közlekedem, de ezúttal csak bámultam ki a fejemből.  És az dübörgött a gondolataimban, hogy „kapcsolj ki gyorsan, töltődj fel gyorsan, csak két órád van, lazulj már le, lazuuuuulj!” Totál para… na így nem lehet.

 

 

 

ANYATÖLTÉS

Hogy mi is volt a program?

Töltődés nr. 1. Séta  napsütésben, mély levegő…..  a többsávos út mellett a városban,  a forgalomban. Na mindegy… azért legalább a szabadban vagyok.

Töltődés nr. 2. Tündérkeresztanya Juci társasága

Töltődés nr. 3. Kávé és Marlenka a konyhában

Töltődés nr. 4. Tea és csokis keksz a nappaliban

(Lelkiismeret-furdalás nr. 1. „Most szedem vissza a Calicival ledobott egy kilómat… ” De már két napja nem ettem rendesen, ezt most muszáj.. és amúgy is a lelkemnek kell…)

Töltődés 5. Felnőtt párbeszéd (aki kisgyerekkel van otthon 0-24-ben, az tudja, ez mekkora érték)!

Ha „kimenőm van” az az én anyaidőm , így én olyankor nem szeretek a gyerekekről beszélni, de mivel Juci Máténk Tündérkeresztanyja, ezért nyilván téma. S ahogy Ő áradozni tud a fiaimról, néha azt hiszem, csak én látom rosszcsontoknak őket. Hisz kívülről milyen kedvesek, aranyosak, jólelkűek (hoppá, az ovis fogadóórán is ezt mondták róluk, szóval valószínűleg csak nekem szól a műsor otthon…) .

Azt hiszem abban egyetértünk, hogy amikor egy kisgyerekes anya kiszabadul otthonról, akkor kicsit azért irigyli a gyerektelen létet, illetve azt, ami azzal jár.

„Jé, nálatok ilyen rend van.” És ez konstans! Nincsenek gyerekjátékok a nappaliban (amiket nyilván nem én dobálok szét…)

„Hűűű, milyen jó meleg kávét inni, nyugiban.” Nem kell félpercenként felpattannom az asztaltól.

És mi újság a munkahelyen? Mi újság az ismerősökkel?  „Atyaég de távolinak tűnik minden”.

De jó lehet itt elnyúlni este a kanapén és összebújva filmet nézni….jaj, dehogy hisz Ti moziba is el tudtok menni. „Mikor is volt utoljára???”

Aztán pittyeg a telefon. Képüzenet érkezett. A fiúk a Kopaszi gáton vannak. Cukik ott a Duna-parton.  A kis babakocsis 11 hónapos is hogy élvezi, ahogy a nagyokkal bandázhat.  Megdobban a szívem, ez az én „kiccsaládom”.

HAZAFELÉ

Hazafelé beugrottam kenyérért. Vettem nekik kalácsot is reggelire. Na meg egy-egy szelet csokit vacsi utánra.

Siettem haza, hogy odaérjek az esti rituáléra és a páromnak ne egyedül kelljen fürdetni-vacsoráztatni három gyereket.

Hallottam az ovációt és lelkes köszönéseket a fürdőből, amint beléptem. „Anyaaaa, anya hazajött!”

Csak három órára mentem el….

És igen, hazatértem.

Oda, ahol belépve az ajtón esélyes, hogy rálépek egy búgócsigára, ahol ott áll még a konyhapulton a kihűlt kávém, ahol nem valószínű, hogy esténként egyhamar elejétől végéig meg tudunk nézni egy-egy netről leszedett filmet.

De ez az a hely. ahol engem a legőszintébb gyermeki örömmel várnak… „Anya hazajött!”

Ezt ugyan ki cserélné el, anyaidő ide vagy oda!!

Neked, kedves gyerekzsivajos anyatársam milyen érzés eltávolodni otthonról? És milyen, mikor újra visszatérsz a gyerekzsivajba?

A stresszmentes napokért ajánlom figyelmedben ingyenesen letölthető 15 lépés a lelki egyensúlyért című letölthető anyagomat!

Mentés

A szerzőről

Domokos Kata vagyok, Life,- business és karriercoachként, üzleti mentorként  2016 óta segítem női ügyfeleimet abban, hogy megteremtsék azt az életet, amire vágynak.

Hiszem, hogy lehetséges kiteljesedni, felszabadultan élni elfoglalt nőként – család, munka mellett is!

Abban támogatom ügyfeleimet, hogy megteremtsék az egyensúlyt az életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. Hiszen mind arra vágyunk, hogy teljes életet élhessünk!

Szívügyemnek tekintem, hogy ezen az úton segítsem a hozzám fordulókat:  online tanfolyamokon, előfizetői klubomban, egyéni konzultációk, csoportos workshopok és elóadások keretében támogatom a tudatos nőket abban, hogy elérjék a vágyott céljaikat és kiteljesedhessenek életükben.

LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓ 15 LÉPÉS A LELKI EGYENSÚLYÉRT

Milyen témák érdekelnek? Válassz kategóriát!

MARADJ VELEM!

LÉGY NAPRAKÉSZ! Vállalkozásfejlesztési módszerek, működő megoldások a hírlevélben
%d bloggers like this: