Van élet az anyaságon túl is? Avagy anya bakancslistát ír…

Van élet az anyaságon túl is? Avagy anya bakancslistát ír…

Érettségi – nyelvvizsgák – főiskola – egyetem – munka – házasság – gyerekek – és aztán???? Ha benned is felmerült már, hogy a lineáris vonal, – amely a jól megtervezett és végrehajtott céljaidat  mutatja – hogyan folytatódik, akkor jó helyen jársz. Olvass tovább!  😎 

Már egész kislányként tudtad, hogy milyen pályára készülsz, mi leszel, ha nagy leszel és ehhez mérten lépegettél előre. Végre elhelyezkedtél első munkahelyeden. Találkoztál a nagy Ő-vel, hozzámentél, szültél neki egy-két-há (mennyi is?) gyermeket. És akkor ennyi? Mi hajt tovább? 6cd119a500c23104ef16875cbe4515c0Szép gondolat, hogy akkor innentől az visz tovább, hogy gardírozd a családodat, logisztikázz a munkahely, a gyerek edzése és a konyhapult között, de bizonyára néha sóhajtasz egyet, hogy hol is vagy mindeközben Te? Te, akinek egykor nagy vágyai és céljai voltak. Még nem érzed magad “öregnek”, szeretnél még sok mindent kipróbálni, megnézni, felfedezni. Mondta valaki, hogy azért, mert anya és feleség lettél, Neked, már nem lehetnek más céljaid a családodon kívül?!

Néha bizony belefásulsz a mindennapok rutinjába, a monoton hétköznapokba. Ha benned is motoszkál ott legbelül, hogy valami hiányzik, akkor itt az idő, hogy végre szembenézz magaddal és éld úgy az életed, ahogy valóban szeretnéd!

6ca47acebe8318e1ffe387c5fcd186c2Sajnos családi tragédiánk a közelmúltban rádöbbentett arra, hogy egy pillanat alatt széthullhat az, amiért évekig küzdöttünk és hajtottunk, és amiért rengeteg áldozatot hoztunk. Vannak dolgok, amikről nem tehetünk, amit befolyásolni nem tudunk. Harcolni sem lehet ellenük, csak elfogadni.

De tervezni lehet, céljaink lehetnek! És kell is, hogy legyenek még céljaink, mert azt hiszem a nehéz napokon (és itt nem a Mikulásról beszélek…) ez hajtja előre az embert. És lehet velem vitatkozni, de nem hiszem, hogy rossz anya lennék attól, hogy más célok is foglalkoztatnak az életemben az anyaságon kívül.

Éppen ezért én a gyerekek délutáni alvásidejét kihasználva megírtam a “bakancslistámat”. És ezt ajánlom Neked is.

8cdf072e674a18804c1d8c28d1948683Ha van egy nyugodt fél órád, ülj le, és jegyezz fel mindent, amire valaha vágytál, de sosem próbáltad ki, mert épp másfelé vitt az élet. Mi az a hely, amit szeretnél felkeresni? Kezdj el félretenni az útra! Vonz a búvárkodás? A lovaglás? Próbáld ki! Mindig szerettél volna elkezdeni futni, csak épp az elmúlt években folyamatosan vagy várandós voltál vagy szoptattál? 😆 Most már nincs kifogás, elő a futócipőkkel! Ezer éve ugyanazt a frizurát hordod? Nem gondolod, hogy ideje váltani? Zavar az a néhány plusz kiló, ami rajtad marad szülés után? Még ma kezdj el mozogni.

NINCS MIRE VÁRNOD!

Számomra a bakancslista megírása nem csak helyek felkeresését jelenti, hanem az eddig meg nem valósított vágyakat, rég elfeledett célokat is felszínre hozta.

Attól mert anya és feleség vagy még lehetsz önmagad is. Élj úgy, ahogy élni szeretnél, légy az, aki mindig is lenni akartál! Írd meg gyorsan azt  listát és láss neki a pipagyártásnak!!! 😀

 

Mentés

Domokos Kata

Domokos Kata

Anyatöltő life és business coach, aki már több ezer édesanyának segített egyensúlyt teremteni az életében, hogy teljes életet élhessenek anyaként is.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: