Táncoljunk!

Ha úgy látod, hogy az aprónépekben túlteng a felesleges energia és azt épp egymáson kívánják levezetni, akkor ideje közbelépni. Sajnos a figyelemelterelés szokásos módszerei sem mindig működnek már, mert rájöttek, hogy ez anya titkos fegyvere. Mostanában azonban ráleltem egy új módszerre, ami bevált, megosztom Veletek is!

A szupertitkos fegyver nem más, mint a tánc!!!

Én mindig is zenefüggő voltam, a kis zenemanók pedig már a pocakban megismerkedtek anya zenei ízlésével, mert ha utazom a bkv-n pl, akkor is a fülemben van a füles, a konyhában pedig szinte mindig szól a rádió. Mindenevő vagyok és úgy tűnik, az aprónépek is nyitottak a különféle zenei irányzatokra.

Tudom, vannak gyerekzenekarok (nekünk is van kedvenc: az Alma együttes -szülinapom-pom-pom) , de amikor a gyerekek zenét szeretnének, valahogy maguktól sosem gyerekdalokat kérnek.  😀

Legújabban a készülő viharokat előzöm meg azzal, hogy elindítom az épp aktuális kedvencüket és táncolni hívom őket. Erre legalább egyikük mindig vevő, de általában mindketten rohannak hozzám (és igen, vitalap lehet, hogy kivel táncol épp anya, de ezt azért még tudjuk kezelni maradandó sérülések nélkül….  😛 )

Néhány kedvenc:

1. “A hátizsákos” azaz LMFAO-Party Rock Anthem (ez volt Gergő első kedvence, onnan tudtam, hogy ezt szeretné meghallgatni és táncolni rá, hogy egyszer csak megjelent hátizsákban, baseball sapkába öltözve és közölte, hogy a “hátizsákos” zenét szeretné…  :-D).

 

2. Másik őrület PSY-Gangnam Style-ja, erre is remekül elugrálnak a gyerkőcök.

3. Lágyabb zenék is jöhetnek, amit pl. Gergő imádott énekelgetni: ByeAlex-Kedvesem. Erről is van egy remek házi videónk, épp a konyhában tevékenykedtem, mikor felcsendült a dal a rádióban és Gergő fejvesztve rohant ki a nappaliból, hogy hangosítsuk fel a zenét és szépen el is énekelte a dalt.  🙂

4. Anya (egyik) kedvence szintén felkerült a kívánságlistájukra, ez  Ákos-Örvény (Andante verzió) című száma. Azért valljuk meg őszintén, teljesen muris ez a dalszöveg egy gyerek szájából!  😀

5. A Madagaszkárból ismert Riszálom, úgyis-úgyis ugyancsak egy alap darab.

6. Végül jöjjön a jelenlegi kedvencük: Ocho Macho- Maskaray.

A zene és a tánc terápiás jelleggel működik, a gyerekek kiengedhetik a gőzt, együtt lehet ropni velük, forogni velük, emelgetni őket, előre menetelni, majd hátra, ahogy épp alakul. Azon túl, hogy hasznos elfoglaltság, hisz nem egymással veszekednek; jó hatással van rám is, hisz bennem is felmegy a pumpa, ha sokadszori figyelmeztetésre sem bírnak magukkal… De a zene ritmusa, pörgése engem is magával ragad, és pár perc közös tombolás után én éppúgy lejárok, mint ők!

Próbáljatok meg Ti is bevetni egy-egy jó zenét a közelharcok idején, garantált a siker! A Ti gyerekeitek milyen zenékre indulnak be? Írjátok meg a blogba vagy a Facebook oldalunkra!

Domokos Kata

Domokos Kata

Anyatöltő life és business coach, aki már több ezer édesanyának segített egyensúlyt teremteni az életében, hogy teljes életet élhessenek anyaként is.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: