gyerekzsivajTudom, nemrég volt Apák Napja, de én már akkor is azt mondtam, hogy a férjünket elismerni, dicsérni és látványosan szeretni nem csak egy nap kell az évben. Ahogy remélhetőleg édesanyaként Neked sem csak egy nap figyelem jut a 365-ből.

Tudom, tudom, a gyerekek már megint felforgatták a lakást, a postás szokás szerint becsengetés helyett csak bedobta az értesítőt a hivatalos levélről, pedig egész nap otthon voltatok és emiatt azóta is pipa vagy… Fő a vacsora és különben is, majd megpusztulsz ebben a melegben.

DE.

Szerintem fontos, hogy figyelj a párodra!

Ugye irtóra meglepődne a párod, ha munkából hazaérve

  • nem csak egy kutyafuttában odavetett helló fogadná, hanem rendesen üdvözölnéd, urambocsá’ még egy normális puszit/csókot is kapna?
  • felajánlanád, hogy tusoljon le, lazuljon le és töltenél neki egy frissítőt, ahelyett, hogy a munkahelyi gépezet után az otthoni is bedarálná fél perc alatt, amint belép az ajtón?
  • amikor felteszed a szokásos “milyen napod volt ma?”-kérdést, akkor a választ is meghallanád és nem az időjárás előrejelzésre koncentrálnál a rádióban, hogy mikor érkezik már az enyhülés a kánikula után?
  • meglepnéd a kedvenc sütijével vacsora után?
  •  szerveznél a héten egy meglepetés randit, és nem is vacsoráznátok otthon? Ha sikerül gyerekfelvigyázót találni, lépjetek le spontán. Spontán, na persze. 🙂  Neked őrült szervezést igényel megoldani a bébiszitter kérdést, normális frizurát varázsolni a napi hajtásban az egymást piszkáló aprónépek között, szépen felöltözni vagy hopp, mily’ luxus, feldobni egy extra sminket (ami nem a szimpla szempillasprirál-szájfény kombináció). No de Neki erről most nem is kell tudnia, tűnjön könnyednek, spontánnak a dolog.
  • az otthon töltött estéken a barátnőddel viberezés helyett csak odaülnél a párod mellé a kanapéra (telefont ugye félretetted?) és bekapcsolódnál abba, amit csinál? Ha tévét néz, nézd Vele együtt, ha olvas, bújj hozzá és olvass Te is, vagy kérdezd meg, mihez lenne kedve. Talán meg is hökken a kérdésen… 🙂

Nem ragozom tovább, hisz érted a lényeget. A mindennapi rutint, a megszokást megtörő apróságokban, figyelmességekben rejlik – szerintem – a titka annak, hogy házaspárként, egy-kettő-ki tudja hány gyermekkel se tévesszétek szem elől egymást.

Csak erre néha tudatosan emlékeztetni kell magunkat – és egymást -, erőt venni magunkon, hogy kiszakadjunk a napi darálóból.

Hogy  felszínes társalgások helyett még tudjunk mélyen, őszintén beszélgetni. Hogy a beszélgetések közben egymás szemébe nézzünk és ne a tévét bámuljuk.

Kell, hogy néha megöleljük, megsimítsuk egymást. Csak úgy.

Kell az is, hogy megköszönjük a másiknak, hogy levesz a vállunkról terheket. Kell, hogy kidolgozzunk közösen további ötéves terveket 🙂

Ezek mind kellenek.

Ha úgy érzed, a gyerekek mellett kevesebb időd jut a párodra, mint egykor (naná, hogy így van, sajnos) akkor tudatosan figyelj rá többet.

Kezdd el még ma!

És tudod mit?

A párod észreveszi majd, hogy több jut neki belőled. A figyelmedből, a szeretetedből, a közelségedből.

És viszonozni fogja. (Remélhetőleg 🙂 ) Ő is többet figyel Rád, Ő is jobban keresi majd, mivel járhatna a kedvedben. Csak valakinek el kell kezdenie az odafigyelést. Légy Te az.

Szóval, csak egy kérdés a végére: Te mivel leped meg ma a párod, ha hazaér? 😀

Arról, hogy hogyan is beszélhetitek egymás szeretetnyelvét ITT írtam bővebben. 

Ha hasznosnak tartod a bejegyzést, oszd meg bátran! Köszönöm! 🙂

Save

Save

Mentés

Mentés

Domokos Kata

Domokos Kata

Anyatöltő life és business coach, aki már több ezer édesanyának segített egyensúlyt teremteni az életében, hogy teljes életet élhessenek anyaként is.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: