Pár Perces Projekt # 4.- Konyhaszekrény (egy fiókja…)

Pár Perces Projekt # 4.- Konyhaszekrény (egy fiókja…)

A hétvégén bizony többször előhúztam és visszacsuktam ezt a fiókot, végül rászántam magam, hogy rendet varázsoljak benne és rendszerezzem az alapanyagokat.

Mondanom sem kell, megint érdekes kincsleletekre, vagy legalábbis rég elfeledett dolgokra bukkantam, rizsből pl. volt két zacskó is megbontva, ráleltem a kölesemre is, azonnal kedvet kaptam hozzá, hogy készítsek magamnak valamit belőle (a többiek nem rajonganak érte).

pppkonyhaszekrény2

1. A pultra kipakoltam a fiók beltartalmát, a zacskók száját lehajtogattam, legumiztam, a kiszóródott lisztet lesöpörtem róluk. (Hej, ki az a gondatlan, aki csak így visszarakja a lisztes zacskót??? 🙄 )

pppkonyhaszekrény3

2. Közben kitöröltem a fiókot nedves ruhával, hagytam megszáradni. Természetesen kiszedegettem a lisztet, a törött spagetti morzsákat és a széthullott golyszikat (levesbetét gyereknyelven  😛 ) is. Dönci nagy golyszi-rajongó, gondolom kiszolgálta magát, de persze nem volt oly’ furmányos, hogy visszazárja a zacskót.

pppkonyhaszekrény43. A rendszerezőnek használt műanyag, átlátszó dobozkákat is áttöröltem. (Milyen jó, hogy semmit nem dobunk ki alapon működöm? 🙂 )

4. Utána minden a helyére került vissza, egy dobozba a sima és barna rizs, egy másik dobozba a sima liszt, a rétesliszt, a teljes kiőrlésű, külön doboza lett a porcukornak, valamint a fehér és barna cukroknak. És így tovább… Végül csak összeköltözött mindenki mindenkivel, mert elhelyeztem a dobozokat a fiókba.

pppkonyhaszekrény55. És kész… Mindjárt nagyobb kedvvel álltam neki a sütés-főzésnek, s megfogadtam, hogy nem engedem a kis kuktáknak, hogy magánakciózva nyúljanak be a szekrényembe! (De ezt úgysem tudom majd tartani, inkább örülök, hogy segítenek elővenni-visszatenni a lisztet, cukrot, amikor pl. sütit sütünk.  :-D)

Ez a PPP is csak néhány percig tartott, és ha nem kellett volna nekiállni az ebédkészítésnek, szerintem nekiestem volna még egy fióknak, de igazából már az is felvillanyozott, hogy erre volt egy kis időm… De majd legközelebb! Tarts velem akkor is!  😎

Te hogy állsz a saját PPP-iddel? Elkezdted már?

 

Mentés

Domokos Kata

Domokos Kata

Anyatöltő life és business coach, aki már több ezer édesanyának segített egyensúlyt teremteni az életében, hogy teljes életet élhessenek anyaként is.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: