Lomtalanítás!

A minap a postaládában találtam a hirdetményt, mely a szokásos éves lomtalanításról szólt.

Mint tudjátok, nagy gyűjtő vagyok, hiszen “minden jó lesz majd valamire”, de most már tényleg kezdem azt érezni, hogy kinőjük a lakást, ahogy egyre többen vagyunk. Egyre több ruha, cipő, ágynemű, játék stb. Ismerős?

Úgy érzem, itt az ideje egy kis szemléletváltásnak: eljött a lomtalanítás ideje! 

LOMTALANÍTÁS- ÍGY KEZDJ HOZZÁ!

A lomtalanítás ezért egy szuper lehetőség arra, hogy kicsit áttekintsük az otthonunkban felhalmozott “csetreszt” (férjem szavajárása) és kirámoljuk a felesleges holmit, több helyet biztosítva ezáltal a valóban szükséges dolgoknakgyerekzsivaj

Nálunk a nagy gyűjtőhely a garázs, ott a férjem ténykedett, azért persze lementem csekkolni, hogy miket készül szanálni, de mire leértem, addigra már túl is volt rajta. Szerintem kidobott olyan dolgokat, amik “jók lettek volna még valamire” ( 😀  😀  😀 ), de vissza már nem cipeltettem vele semmit az utca aljából…

Mindeközben én a lakásban selejteztem. Igaz, nagyjából az egész hetem arról szólt, hogy apró PPP-k keretében naponta átnéztem egy-egy helyiséget és szatyorba dobáltam, ami nem kellett már.

Így pl:

  • törött játékokat
  • bolyhos melegítőalsókat
  • reklámújság hegyeket
  • ezredik műanyag dobozt, mely ételhordó funkcióban (nem) működött
  • szétrúgott gyerekcipőket stb.

LOMTALANÍTÁS- A SZABÁLYOK

  • ami még tényleg használható, de Neked már nincs rá szükséged, azzal kapcsolatban érdemes körbekérdezni a családban, ismerősöknél első körben, hogy kell-e valakinek
  • vagy felajánlhatod karitatív szervezetnek
  • ha nem ömlesztve szórod a szemét közé, hanem a kupac mellé teszed egy normál szatyorban pl. a számodra már felesleges ruhaneműt, akkor a “lomisok” is szívesen elviszik (persze ha fémet teszel ki, jobban fognak kedvelni… 😉 )
  • szintén jó megoldás, ha aukciós oldalakra felteszed a még működő elektromos dolgokat, ami nektek már nem kell
  • mielőtt mindent kipakolsz, azért fusd át a hirdetményt, hogy miket nem szabad kihelyezni lomtalanításkor az utcára.

lomtalanításAjánlom Neked is, hogy az éves lomtalanításra készülj fel, tervezd meg előre. Kisgyerek mellett nyilván nem tudsz erre szánni egy egész napot, hanem csak apránként fogsz haladni a selejtezéssel. Ám jó hír, hogy ha elmaradtál a tavaszi nagytakarítással, a szortírozás most jó ok arra, hogy rámolj a kamrában, áttöröld a cipősszekrényt stb.

Tudod, sokaknak nincsen olyan tárolóhelyisége (garázs, pince, padlás), ahol sokáig lehetne tárolni a lomtalanításra váró dolgokat. Ezért a legokosabb, amit tehetsz, ha figyeled a kiírást, mikor várható a lomtalnítás a környéketeken és az azt megelőző napokban járod körbe a lakás és szanálod a feleslegessé vált holmit!

Lomtalanításra fel!

Ha hasznosnak tartod a bejegyzést, köszönöm, ha megosztod másokkal is.

Ha szívesen csevegnél anyukákat érdeklő, praktikus témákról, csatlakozz hozzánk a Facebookon. Várunk a gyerekzsivajos anyukák zárt csoportjában ITT. 

Domokos Kata

Domokos Kata

Anyatöltő life és business coach, aki már több ezer édesanyának segített egyensúlyt teremteni az életében, hogy teljes életet élhessenek anyaként is.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: