Játsszunk együtt! -homokozzunk!

Játsszunk együtt! -homokozzunk!

“Jaj, nemár, már megint…. úúúgy unom a homokozót!!!” Ha Te is gyakran hallod gyermeked ellenkezését, ha a homokozóba invitálod (magyarul: próbálod elérni, hogy legalább 10 percig egy helyben üljön  😉 ), akkor ideje feldobnod a játékot! 

A homokozásban nem csak annyi a lehetőség, hogy a gyerek kezébe nyomsz egy vödröt, meg egy lapátot. Mi pl. egész széles repertoárt végigjátszunk ilyenkor, s mindig van, ami huzamosabb ideig leköti a gyerekek figyelmét. Váltogathatod is a homokozós játékokat, természetesen a lurkó életkorának és érdeklődésének megfelelően! Játsszunk együtt! Homokozzunk!  😀

Hogy miket játszunk mi?

játsszunkegyütthomokozzunk2

1. Indulunk a klasszikus formákkal, elég nagy a választék: hajó, autó, teknős, csiga, halacska, rák, fagyi… mégis ez a játék kb. három forma felöltéséig és kiborításáig köti le a fiúkat, gondolom már unják/kinőtték.  😎

Nem is erőltettem hosszan.

Továbblépünk.

 

játsszunkegyütthomokozzunk32. Ha már a kezünk ügyében van a vödör, akkor ezt is telerakjuk nedves homokkal. Kiborítjuk, innentől pedig szabad a vásár: gyerkőcök szélnek eresztve a kertben, hogy díszeket keressenek a tortára. A helyi adottságoknál fogva általában tűlevelek, tobozok, kisebb gallyak, levelek, kerti virágok landolnak a homoktorta tetején. Néha kerül rá dióhéj vagy pl. mostanábában meggymag…  😉

játsszunkegyütthomokozzunk43. Ha már megkóstoltuk a homoktortát és persze jól is laktunk a  fenséges desszerttel, akkor kissé átalakul az alapunk. Szeretek kis lukakat fúrni bele, átalakítgatni, és máris kész a mini homokvár (vagy őrtorony ahogy tetszik) a gyerekeknek. játsszunkegyütthomokozzunk5Mi nagyobb várral még nem próbálkoztunk, illetve nem jutottunk messzire vele, mert egy szem rombolónk (alias Dönci srác) még kicsi hozzá és nem akarom Gergőt frusztrálni azzal, hogy fellelkesülve nekiesünk az alkotásnak, amit az öccse pillanatok alatt (persze játékból) lerombol. Viszont egy mini várhoz is jár börtön, ki ne hagyjátok!  😀

játsszunkegyütthomokozzunk64. A homokvár eltüntetését munkagépekkel lehet pl. megoldani. Ez egy igen élvezetes rész az aprónépek számára. Most szabad a rombolás (csak hát ugye nehéz kivárni, hogy legális legyen… 😆 )

játsszunkegyütthomokozzunk7

Természetesen – mivel gyerekekről beszélünk – alapvető fontosságú, hogy homokozós járgányból is több példánnyal rendelkezzünk. Igaz, néha még ez az óvintézkedés is kevésnek bizonyul, mert a kicsinek tuti az kell majd, amivel a nagyobb játszik. 🙄  Anya ilyenkor mélyeket sóhajt és magában számol, ugyeeeee????

játsszunkegyütthomokozzunk85. Ha netalántán kezdenek elszabadulni az indulatok, vessük be a tuti ötletet, amit viszont mindannyian szeretnek: temessük be anya lábát. Vagy a sajátot. Vagy a testvérét.  😀

6. Feláshatjuk az egész homokozót is akár (nem kitolásból kapott Dönci ilyen pirinyó lapátot, de gondoltam, így csak tovább tart a művelet…  😈 )

játsszunkegyütthomokozzunk9Nini, kincsleletre bukkantunk, hát persze! 😀  Hiszen a szezon elején négy Playmobil katonával indultunk most már csak kettő volt meg, ám szerencsére a szökevények is előkerültek, miután a fiúk feltúrták a homokozót!

7. Levezetésként simítsunk el egy jókora homokkupacot és adjunk egy-egy ágat a lurkók hezébe, hogy rajzoljanak nekünk valamit.

játsszunkegyütthomokozzunk10Mit gondoltok, lehet változatossá tenni a homokozást? A Ti gyerkőcötök mit szeret benne? Leköti vagy hamar elunja? Esetleg van más ötletetek, amivel próbáljátok rávenni a homokozásra?

A lényeg mégis az, hogy játsszunk együtt, akkor a lurkó garantáltan élvezni fogja!  😉

Mentés

Domokos Kata

Domokos Kata

Anyatöltő life és business coach, aki már több ezer édesanyának segített egyensúlyt teremteni az életében, hogy teljes életet élhessenek anyaként is.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: